Ujedinjena opozicija Bora: "Lekari beže, a novih nema" 1Foto: Ujedinjena opozicija Bora

Iz Ujedinjene opozicije Bora kažu da više od godinu dana lokalna vlast u Boru ubeđuje građane da je sve bolje, “da opozicija zlurado ukazuje na niz propusta, na javšluk, bahatost i nezakonitosti”.

Kako su oni istakli “kao da je opoziciona kritika kriva zbog stanja u kome se nalaze putevi, železnička stanica, „Kapija Bora“, mnogi objekti u gradu i selima”.

“Verovatno smo krivi i što je vlast za infrastrukturne radove angažovala nevidljivi nadzorni organ koji služi samo za ukras i – potpis. Sigurno je naša krivica i što je obilaznica ostala bez završnog sloja asfalta. Krivi smo verovatno i zbog njihove obmane koja se zove „Trujkanov potok“. O milijardama dinara bačenih para kroz subvencije za toplanu ne vredi ni pričati…”, kažu iz Ujedinjene opozicije Bora.

Iz Ujedinjene opozicije Bora ističu, “kako tek razumeti da će se novi borski aerodrom izgraditi u Salašu ili o toliko hvaljenoj toplani na sečku.

“Sigurno smo krivi i zbog lažnog obećanja Aleksandra Vučića od pre godinu i više dana da će ubrzo posetiti Bor i pojedina sela odmah nakon izbora”, kažu iz opozicije.

Prema njihovim rečima, predstojeća 11. sednica Skupštine Bora, zakazana za petak, 30. juna, samo je nastavak prethodnih.

“Blizu 50 predloženih tačaka vladajuća većina sigurno će izglasati zato što to njihove stranke traže. Pitanje je da li će neko od odbornika vlasti i jednu jedinu reč progovoriti. Ništa novo i nejasno, samo se nastavlja uobičajena praksa. Rebalans budžeta ne nudi ništa novo. Informacija o poslovanju javnih preduzeća u prva tri meseca ove godine pokazuje u kakvom se katastrofalnom stanju nalazi javni sektor u Boru. Opet, po ko zna koji put, planiraju dodatne subvencije za toplanu. Za nepunih godinu i po dana oko 20 miliona evra, a rezultat – čista nula”, navode iz opozicije u Boru.

Oni kažu da je jedino vredno pomena “da su konačno prihvatili apele mnogih stranaka i udruženja da se sistemski reši lečenje maloletne dece u Boru”.

“Odluka o finansijskoj podršci za lečenje maloletne dece sa prebivalištem u Boru jeste za pohvalu. SMS poruke mogu pomoći, ali je ovo zaista najispravniji način”, kažu iz opozicionari.

Iz Ujedinjene opozicije Bora, kažu da je Bor, u stvari, tužna slika Srbije.

“Milijarde u budžetu, a Bor nikad neuređeniji, nikad prljavije ulice, trava u mnogim delovima grada još uvek nije pokošena, putevi razrovani. Šoping centar i akva park su za njih najvažniji. Uzalud je novac u budžetu kada se nedomaćinski vodi grad. Od izbora u aprilu prošle godine ništa se nije promenilo na bolje. Naprotiv, Opšta bolnica je u lošem stanju. Od zgrade, preko poslovanja do kadrovskih problema. Zato smo predlagali izgradnju nove bolnice kao prioritet jer, lekari beže iz Bora, a novih nema. Tražili smo da se vlast zauzme za mlade lekare koji su se nalazili na Zavodu. Nismo naišli na razumevanje. U međuvremenu oni su napustili Bor. Može se desiti da građane neće imati ko da leči”, poručili su iz Ujedinjene opozicije Bora.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari