Ujedinjena opozicija Bora: Milijarda iz budžeta za subvencije javnim preduzećima 1Foto: Dragan Marković

Odbornici Ujedinjene opozicije Bora kažu da će 20 odsto budžeta grada Bora, nakon rebalansa, biti utrošeno na subvencije javnim preduzećima. Projektovan budžet za 2022. grada Bora je pet milijardi dinara.

Kako oni ističu, iz budžeta je za Toplanu namenjeno 625 miliona dinara, što zajedno sa subvencijama iz prethodnih godina iznosi preko dve milijarde dinara.

“Pored toga nabavka uglja se i dalje obavlja sumnjivo mimo tendera”, istakao je na konferenciji odbornik Narodne stranke, Dragan Marković.

Prema rečima odbornika ove koalicije veliki problem je i u firmama „Vodovod“ i “3. oktobar“, gde, prema njihovim rečima, radnici zbog malih plata napuštaju posao.

“Vodovod već niz godina posluje pozitivno što je isključivo zasluga malobrojnih radnika. Nažalost, sve nas je manje jer gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić nije potpisao izmenu Kolektivnog ugovora kojim je predloženo povećanje zarada za 20 procenata, istakao je odbornik Aleksandar Kulić.

On takođe dodaje, da Vodovod napuštaju terenski radnici, dok je administracija na broju.

“Primer da radnici odlaze iz ovog preduzeća je to da Vodovod u Boru sada ima 166 radnika, dok je pre 10 godina bilo više od 200”, navodi Kulić.

Zbog odbornice Dragane Trutić , Dragan Marković, predsednik GrO Narodne stranke u Boru, izvinio se glasačima.

Podsećamo, ona je pre nekoliko dana napustila odborničku grupu NS i prešla u stranku “Most”, iz čijih je redova zamenik gradonačelnika Bora Milivoje Janošević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari