Ujedinjena opozicija u Nišu: Sledeće nedelje će se znati ko će biti predsednik opštine Medijana 1foto (BETAPHOTO/Biljana Ljubisavljević)

Ujedinjena opozicija u Nišu najavila je danas da će naredne nedelje biti poznato ko će biti predsednik niške opštine Medijana, a ko predsednik Skupštine te gradske opštine, a deo nove vlasti biće i predstavnici liste „Kreni-promeni“, iako nisu učestvovali na opštinskim izborima.

Nosilac liste Grupe građana „Dr Dragan Milić“ rekao je na konferenciji za novinare s predstavnicima lista „Biramo Niš“, Kreni-promeni i „Ujedinjeni – nada za Niš“ da je opozicija ujedinjena i da su ponovljeni izbori na dva biračka mesta u Medijani pokazali da su građani želeli promenu vlasti.

„Nećemo razočarati naše birače, pokazaćemo da može i treba drugačije i da treba pristojnije. Bahatost ne sme da bude osnovna karakteristika vlasti. Vlast mora da služi interesima građana“, rekao je Milić, javljaju Južne vesti.

Milić je najavio racionalizaciju lokalne uprave.

„Hteli smo da skratimo mesta zamenika predsednika Opštine i Skupštine. Ali to ne može po zakonu, pa ćemo pokrenuti inicijativu za promenu zakona da ne bude zamenik zamenika i zamenika zamenika zamenik“, rekao je Milić i dodao da će Opština Medijana biti otvorena za konsultacije sa građanima na dnevnom nivou.

Iako pokret Kreni-promeni nije učestvovao na izborima u Medijani, biće deo vlasti, jer njihove ideje, aktivnosti i ono što su pokazali, zaslužuju da budu sagledani, rekao je Milić i najavio da će dobiti Kancelariju za mlade.

Opozicija traži ponavljanje gradskih izbora na biračkom mestu 10 zbog prepravljanja brojki u zapisnicima i na broju 18, gde formulari za glasanje van biračkog mesta nisu popunjavani ispravno.

„Kristalno je jasno, ponovljeni su izbori na mestima 14 i 16. Isto se desilo i u gradu na dva izborna mesta, pa ne može da važi za opštinu, a ne važi za grad. Očekujemo da će naše žalbe biti usvojene“, rekao je Milić.

Predstavnik liste „Biramo Niš“ Đorđe Stanković apelovao je na Gradsku izbornu komisiju da radi savesno.

„Apelujemo da spasu dušu i na neki način pokušaju da rade po zakonu i budu efikasni. Imaju rok do 25. juna, a mogli su prethodnih sedam dana da reše. Viši sud je sve objasnio u svojim odlukama. Nećemo da se mešamo, neka donesu svoje odluke i neka ih donesu što pre“, rekao je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari