Unuk Draže Mihailovića ne veruje gradonačelniku Šapiću 1Foto: FoNet/Božidar Petrović

Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) saopštio je danas da je inicijativa gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da se podigne spomenik Dragoljubu Draži Mihailoviću u Beogradu neiskrena i manipulativna u već poznatom stilu Srpske napredne stranke (SNS).

Ne verujem u iskrene namere gradonačelnika da se mom dedi podigne spomenik u Beogradu, čim se u izjavi ogradio da to nije u njegovoj moći, nego u nadležosti Ministarstva kulture, istakao je predsednik POKS Vojislav Mihailović u pisanoj izjavi.

On je objasnio da, iako potpuno podržava ideju i smatra da bi to bio veliki iskorak u procesu ispravljanja istorijske nepravde prema prvom antifašističkom gerilcu u porobljenoj Evropi, s obzirom da je sve što radi SNS u svrhu marketinga i sticanja političkih poena, mora biti skeptičan u njihove iskrene namere.

Vreme će pokazati da li se radi o iskrenim namerama ili ne, ali u svakom slučaju ako išta bude zavisilo od POKS, mi ćemo dati svoj puni doprinos da se ova ideja realizuje, kao i ideja da se spomen obeležje Kuća cveća posvećena onom koji je pucao na mog dedu i Srbe još u Prvom svetskom ratu i dobio odlikovanje za to u okviru austrougarske hrvatske Vražje divizije, koja je poznata po zločinima nad našim narodom, premesti u rodni Kumrovec, rekao je Mihailović (koji je i unuk Draže Mihailovića, prim. ured. Danasa).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari