Unutrašnji dijalog o Kosovu trebalo početi ranije

Ostavite komentar


  1. Volkan na paradi u Prištini, Drecun konzul u Prizrenu, ako ga ne uhapse, stožer Sns na svadbi u Drenici, ako ih ne uhapse, fratelo u hotelu Grand u Prištini radi biznis, ako ga ne uhapse, finasijeri ofšora u hotelima u blizini Drača itd.A, ša kaeš?

  2. Najvazniji nacionalni i drzavni interes srpskog naroda je pomirenje sa Albancima.Do toga moze doci samo na dva nacina.Ili priznanjem njihove nezavisnosti,ili priznavanjem zlocina,etnickog ciscenja i proterivanja albanskog stanovnistva sa Kosova.
    Zasto do toga nece doci i zasto nikada necemo saznati koliko je nasih para otislo na progone i deportacije i koliko je para poreskih obveznika do danas otislo na tvrdoglavo sprecavanje priznanja nezavisnosti "takozvane" drzave Kosovo?Zato da bi se sakrila odgovornost onih zbog cijih zlocina je Kosovo i postalo nezavisna drzava.
    Ako je Memorandum SANU(objavljen 1984)bio potreban Milosevicu kao "naucna podoga"za preuredjenje odnosa u bivsoj Jugoslaviji,kome i cemu treba da sluzi ovaj "unutrasnji dijalog o Kosovu"sa istim onim akademicima iz Memoranduma?
    Samo radi preduzimanja jos radikalnijih mera protiv kosovke nezavisnosti,opravdanja za proslost,ignorisanje cinjenica i nastavak zamrznutog konflikta.

  3. Različita mišljenja, različitih ljudi, poput onih koji gledaju da se čovek davi, debatuju dal će davljenika izbaviti delfin, nastupiti oseka ili će davljenik shvatiti da ume da pliva. Niko da skoči bez razmišljanja i spasi davljenika. Rešenje za moje KiM treba sada i odmah ako ne juče. 250.000 Srba i Roma žive u izbeglištvu u najtežim, neljudskim i čoveku nedostojnim uslovima ali smo makar sigurni da će nam glava ostati na ramenima. Srbi na KiM su počeli najzad sa Srpskom Listom da metodama kojim su Albanci osvajali KiM, institucijalno i van istitucijalno da se bore za ono što im ustav R. K. i Ahtisarijev plan i Briselski Sporazum garantuju ali u praksi a ne samo na papiru. I ja sam poput Pavlovića za Dijalog Srba i Albanaca poput onog u Južnoj Africi ali od 1934. god. odnosno atentata Makedonca (VMRO), Hrvata (ustaše) i kosovskog Albanca (Baliste) pa sve do današnjih dana. Odnosno da i Srbi i Albanci iskreno bez predrasuda introspektivno, savestno, kao pred Bogom priznaju svoje grehe, a to će moći samo ako nagrada za to bude kosovskometohijski Raj na zemlji u kome će živeti slobodni ljudi. Naravno da je ovo utopija i nedosanjani san i Srba i Albanaca koji su najzad shvatili da smo svi izgubili pre svega život pun uzajamnog poštovanja i da se nezavisnost i žal za Kosovom ne maže na hleb.

  4. Tu procenu, nešto kasnije, potvrdila je CIA u jednom od svojih izveštaja, u kojem je navedeno da, prema međunarodnim standardima Kosovo vredi dva puta više od Srbije, odnosno da ta južna pokrajina vredi petstotina milijardi dolara, dok Srbija sa Vojvodinom, bez Kosova vredi tek oko dvestotine milijardi dolara. Prema procenama UNMIK-a, koji je svojevremeno sastavio i objavio šta kosovski rudnici mogu da ponude svetskim rudarskim kompanijama, na prvo mesto, kao najznačajniji resurs, strani stručnjaci su, pored lignita, stavili rude cinka i olova.
    Prema tim procenama, na lokacijama Belo brdo, Crnac, Stari trg, Ajvalija i Novo brdo ima ukupno oko 21,5 miliona tona rude koja sadrži olovo, cink i srebro, u količinama ekonomski isplativim za eksploataciju. Osim toga, nudi se još i oko 1,7 miliona tona boksita (uz potencijalnih još četiri-pet miliona), kompleks „Feronikl“ sa oko 14 miliona tona rude u kojoj ima oko 1,3 odsto nikla i 0,07 odsto kobalta, zatim magnezit iz Strezovca (2,8 miliona tona) i Goleša (1,7 miliona tona).

  5. Šta je svrha "okruglih astala" i " unutrašnjih dijaloga" kad se već vode pregovori Kosova i Srbije u Briselu?! Zar do sad nije bio poznat stav Srbije o kosovskom pitanju ? Ovo je čisto gubljenje para poreskih obveznika Srbije,a vreme diskutanata na ovu temu izuzetno košta ! Sad raspravljaju o nečemu čiji su koreni vekovima unazad,a do rešenja neće doći,pogotovo zbog toga što taj "dijalog" kosovske Albance ne zanima,nisu uključeni u njega.Tresla se gora,…!

  6. Унутрашњи дијалог? Политикантска фарса и циркус у којем, ево дресиране пудлице шене и дају свој обол нннаврхвођиној работи по диктату "моћника из сенке".
    Жалосно је да Срби и Србија више од једног века нису имали нити политику нити стратегију у односима са Албанцима и њиховим спонзорима. Ни ова политгарнитура нема ни тезе а камоли осмишљену и артикулисану пилитику која би одразила интерес Србије. Ово је, понављам фарса а тзв интелектуална елита само појазује крајње транспарентно да је на самом дну и да се ваља у блату без стида и срама.

  7. Зашто, када помињете Косово, редовно избацујете право име Покрајине? Да ли знате да је 25% територије Косова и Метохије Косово, а 75% Метохија? Шиптари су 70-их година избацили из употребе Метохију, а ви и дан данас им помажете у томе.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.