Uoči dolaska španskog šefa diplomatije POKS traži da Srbija potpiše međunarodni dokument o nepriznavanju Kosova 1Ministar spoljnih poslova Španije/Tviter

Uoči dolaska španskog ministra spoljnih poslova u Beograd Hosea Manuela Albaresa, Pokret obnove Kraljevine Srbije Vojislava Mihailovića traži da Srbija potpiše međunarodnu deklaraciju sa državama koje ne priznaju nezavisnost Kosova.

Predsednik Republike Aleksandar Vučić sastaće se sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Španije Hoseom Manuelom Albaresom u četvrtak, 13. aprila, u 10. časova, u zgradi Generalnog sekretarijata na Andrićevom vencu, saopštila je Vučićeva pres služba.

Parlamentarna stranka POKS, članica desnog bloka, oglasila se pisanom izjavom njenog poslanika i predsednika Vojsilava Mihailovića.

„U najkraćem roku je potrebno preuzeti diplomatsku ofanzivu i potpisati deklaraciju sa Kraljevinom Španijom, Grčkom, Rumunijom, Slovačkom i Kiprom kojom se odbacuje svako kršenje međunarodnog prava i defakto i dejure priznanje tzv. „Republike Kosovo“. Vlada Srbije mora javno uputiti poziv na potpisivanje ovakve Deklaracije članicama EU i NATO koje dele stav da je Kosovo i Metohija deo Srbije. Nije istina da ne postoji alternativa sramnom sporazumu, nego se radi o spremnosti na kapitulaciju ovog režima kada su našu vitalni nacionalni interesi u pitanju, zarad opstanka na vlasti“, navodi se u pisanoj izjavi Mihailovića.

“ Uporedo sa Deklaracijom o Kosovu koju bismo potpisali sa pet zemalja EU, od presudne važnosti je čim pre potpisati istu deklaraciju o Kosovu i sa Kinom, Indijom, Rusijom i drugim velikim svetskim silama koje ne priznaju nezavisnost tzv.“ Republike Kosovo“. Laž je da je Srbija sama u borbi da zaštiti svoj teritorijalni integritet i međunarodno pravo. Istina je da ne koristi sve svoje resurse u odbrani svojih prava“, navodi se u Mihailovićevoj izjavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari