(VIDEO) "Upustvo za tihi otpor Srba na severu Kosova": Arsenijević poziva na različite akcije 1foto: Printscreen

Predsednik Srpske demokratije objavio je društvenim mrežama upustvo za „pasivni otpor“ Srba na severu Kosova.

Arsenijević je građanima opisao građanski pasivni otpor i dodao da su mu građani više puta rekli da bi kada bi nešto tako učinili bi ih uhapsili.

„To nije tako. Ja pored toga što sam političar ja sam i građanin i kao i vi podležem prekršajnim i krivičnim zakonima i gonjenjima. Zato biramo metode u okvirima zakona zbog kojih ne možete da snosite posledice“, naveo je on.

Naveo je da kazna za ometanje javnog reda i mira koju je dobio kada je duvao u pištaljku prilikom posete ministra Svečlje severu pada u vodu, jer je to isto, naveo je, kao da dobijete kaznu za nepropisno parkiranje, a propisno ste parkirani.

„Podsetiću vas u zadnjih nekoliko dana kada su dolazili ministri samo nekoliko pištaljki je učinilo da se ne osećaju prijatno i da se ne baškare na severu, već da nogama i petama daju krila i da pobegnu s našeg šetališta. Takođe, jedna pištaljka je rešila problem nelegalnog proširenja bašte kafića“, naveo je.

On je građanima opisao i kako sve mogu da učestvuju u tom pasivnom otporu – a to je duvanje u pištaljke, vikanje „Uaa“ i lupanje u šerpe i lonce.

Ceo snimak „upustva“ pogledajte ispod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari