Urednica KosSev: U poluterorizmu smo četiri godine 1Foto: N1

Urednica portala KosSev Tanja Lazarević izjavila je za TV N1 da ne želi da politizuje ubistvo Olivera Ivanovića, niti da spekuliše ko bi mogao da stoji iza tog čina, ali ističe da je severna Kosovska Mitrovica u poslednje četiri godine postala opasno mesto za život i da je lider SDP-a bio izložen strašnim verbalnim napadima.

Lazarević kaže da jeste bila šokirana ubistvom Ivanovića, ali donekle. „Ne treba politizovati ovakav slučaj, ali ne možete da se pravite nemi na strašne verbalne napade kojima je bio izložen. To je jezik koji crta nekom metu na čelo“, rekla je Lazarević, ističući da je to doprinelo stvaranju klime da šira javnost „shvati“ da je Ivanović neprijatelj i da nije pametno družiti se sa njim. Urednica KosSeva tvrdi i da veliki broj srpskih novinara nije smeo da odlazi na konferencije za štampu Olivera Ivanovića, te da je poslednjih nekoliko meseci postojao strahovit stepen autocenzure.

Komentarišući izjavu predsednika Aleksandra Vučića da Srbi u severnoj Mitrovici misle da je ubistvo počinjeno sa juga, Lazarević je rekla da je dok traje istraga sve moguće, ali da ona ima potpuno drugačije izvore. „Unazad četiri godine, u postbriselskoj istoriji kosovskih Srba, mi imamo vrlo jasan pokazatelj da nešto debelo nije u radu. Slažem se da se radi o terorističkom činu (ubistva Ivanovića), ali mi smo u toj vrsti poluterorizma četiri godine minimum. Imamo 24 slučaja paljenja automobila od 2014. U ta 24 slučaja, zapaljen je 31 automobil. Počinioci ostaju nikad otkriveni. Imamo 29 oružanih napada u tom periodu“, ističe ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari