Ujedinjeni regioni Srbije imaće ukupno 14 gradonačelnika i predsednika opština u novim sazivima lokalnih samouprava.



Do sada je izabrano njih devet – dvojica su gradonačelnici u Kragujevcu i Loznici, a sedam predsednici opština u Boljevcu, Doljevcu, Osečini, Rači, Velikom Gradištu, Pirotu i Obrenovcu, saopštila je članica Predsedništva URS Verica Kalanović. Prema njenim rečima, ti funkcioneri će se boriti za što bolji i kvalitetniji život građana, jer „bez jakih lokalnih samouprava i regiona nema ni jake države“.

Za predsednika opštine Obrenovac je izabran prvi čovek beogradskog odbora URS Miroslav Čučković. To je prvi put da URS ima predsednika jedne opštine na teritoriji grada Beograda. URS je u Obrenovcu na vlasti sa DS i koalicijom SPS-PUPS-JS.

S druge strane, koalicija čiji je lider Mlađan Dinkić ostala je bez vlasti u opštini Trgovište, iako je osvojila najviše mandata, deset od 25 ukupno. Novi predsednik te opštine je Radoslav Jordanović iz SPS, odlučeno je na konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta. Vladajuću koaliciju u Trgovištu činiće DS sa šest, SPS sa pet i koalicija Reformističke stranke i SNS sa četiri odbornika, a samo će URS biti u opoziciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari