Usvojen zakon o nestalim bebama

Ostavite komentar


  1. Nema jadnije zemlje od Srbije gde je ozakonjeno da zivot jedne bebe kosta NAJVISE DO 10000 Evra. I treba da nestanemo sa lica zemlje kad smo sami sebe toliko unizili..

    1. Pre ovih na vlasti bili su neki zdravstvenih radnici – kriminalci, odnosno negde možda još uvek rade u zdravstvu.

  2. Ozakonjena trgovina ljudima u Srbiji. Kada dobro sakriju dokaze sloboda za doktore biće plaćena samo do najviše 9999 EUR.

  3. Ne mogu a da ne napravim digresiju sa američkim “ krimićima“ , gde šta god i kako god tekla radnja na kraju uvek „neko mora na robiju“. Ili bar da ga „roknu“. Mislim na kriminalce. To fali ovom zakonu. Uprkos dokazima za očiti kriminal (“ krađa beba“) niko „po zakonu“ ne ide na robiju. Predviđene novčane kazne (kakva glupost!) za „veštake ili druga lica koja uskrate informacije u postupku“ će isti zaraditi jednom prodajom deteta. A doktori, babice i drugi učesnici u kriminalu neće odgovarati „zbog zastarelosti“ ili čega već. Da su hteli (AV i klika) da donesu pravi Zakon, izmenili bi i član KZ-a, u smislu da to krivično delo ne zastareva. Ovako imam utisak da su obezbedili još jedan „izvozni proizvod“. Sramota!!!

  4. 10000 evra za ukradeno dete? Naši skupštinari ne spavaju! Onomad je donet zakon da lekari smeju da primaju mito do 450 evra. Molim da se donesu tarife za krađe, ubistva, prevare….. Valja znati koliko košta ubistvo, koliko odsecanje ušiju, koliko košta silovanje.
    Takođe je značajno da se zakonski malo omeđi slobodno sudijsko uverenje da ne bi bilo dispariteta tj. da jedan par ušiju ne bude vredniji od nečijeg drugog para ušiju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.