„Utisak nedelje“ o rezoluciji EP: Jedan od najoštrijih tekstova o Srbiji, sada je lopta u dvorištu Evropske komisije

Ostavite komentar


  1. Pišem komentar za koji verujem da neće biti – objavljen!? Evo i razloga: Kradje na izborima 17. decembra prošle godine je bilo, znam pouzdano za dve osobe koje su iz Arandjelovca, a glasale su na izborima u Beogradu – nakon elektronske promene prebivališta na nekoliko dana! Svi oni koji se, barem malo, razumeju u ovaj najnepošteniji, najprljaviji i – najisplativiji, zanat zvani „politika“, trebalo bi da znaju da u tom poslu uspevaju samo najjači, u skoro svakom smislu, odnosno oni koji poznaju nepisane, a opšteprihvaćene „zakone“ u ovom poslu, kao što su: laž, prevara, nasilje i, ukoliko je potrebno – rat“!?
    Dakle, ja kao čovek od blizu 80 godina, pri zdravoj pameti (izgleda da ja samo tako mislim), čestitam pobednicima koji su kradjom – opstali na vlasti!? Ovo govorim najiskrenije, bez obzira šta o meni mislili. I tako će biti, sve dotle dok se ne pojave veci – kradljivci, prevaranti, lažovi… koji hoće da se bave ovim poslom! A, nije da ih nema. Opozicija mora da pronadje svog „Vučića“, koji je veći kradljivac od aktuelnog, ukoliko želi da dodje na vlast!? Ja ga, za sada, ne vidim u redovima opozicije, ali – pojaviće se, siguran sam, samo treba biti strpljiv!?
    Pripadnici životinjskog carstva imaju sreću da ne znaju da – govore i pišu, za razliku od ljudskog carstva, koje ima nesreću da sve to – zna!? Jer, u životinskom carstvu za „nosioce vlasti“ bore se samo – „političari“, obično mužjaci, nekad i do smrti, dok pripadnici, „glasači“ ne ratuju medju sobom, znači pripadnici su stalno u – miru! Mužjak koji pobedi – vlada sve dotle dok se ne pojavi neki koji je jači! Lično, mislim da je to sasvim u redu.
    Šta je nesreca našeg – ljudskog carstva? Kada pretendenti na vlast ne uspeju rečima, umom, trikovima, kradjom, lažima da dodju na vlast na izborima, oni pribegavaju ratu u bukvalnom smislu. Ali, nesreća je što svi mi koji smo pripadnici tog ljudskog roda u ratu učestvujemo, a oni koji će na kraju „pobediti“ uopšte ne ratuju!?
    U stvari, ja sam ovim želeo da kažem da pošten čovek neće da se bavi ovim poslom, naravno, ima izuzetaka, koji, iz raznoraznih razloga, počne da radi ovaj posao, ali postaje – nepošten, i što je najgore, retko ko uspe da ostane „onaj stari“!?

  2. Ako vec zovete ljude na ulicu, nemojte ih razocarati, neka ponesu sta se kome nadje sa tavana ili iz podruma, trebace. I jos jedna stvar, Vi idete prvi!

  3. После гледања „Утиска недеље“покајао сам се што сам у једном тренутку наивно поверовао да је Милош Јовановић и његов НДСС на страни опозиције. Чврсти став П.Марсенића да његова партија не подржава мешање ЕУ у срамну крађу избора јасно и гласно показује које су боје њихови дресови. Фантастична прича да НДСС са својих 5 % , без помоћи Европе ка којој стремимо, жели да се избори за бољу Србију, земљу правде и демократије, нема додира са реалношћу. Као да бораве у паралелном универзуму у коме је КиМ још увек Јужна Српска Покрајина, а њихова минорна странка држи кључеве наше будућности.

  4. Kao prvo,ljudi su ozbiljno izgubili na izborima i kukavički je tražiti da im sad neko sa strane pokloni pobedu,a kao drugo ,nisu uopšte spomenuli koliku nam je štetu Brisel naneo na temu Kosova i čini je i dalje,a narod to vidi.

  5. Jel moguće da se Srbi još zavaravaju E.U. i njenom demokratijom.Tek tamo je nema.Što se pre osvostimo tim bolje po nas.U se i u svoje kljuse.Okrenimo se nama i poštenom radu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.