Uz bojkot moguća i građanska neposlušnost

Naredni koraci opozicije, koji se još dogovaraju, biće sve oštriji i radikalniji

Ostavite komentar


  1. vožd onomad reče
    “samo budala misli da će pobediti putem glasanja?“
    …tako da bojkot moj traje od decembra 90.!!!
    a mnogo vole SS pa ih od tada nisu menjali
    u mom mestu: od SPS do SNS…

  2. Ova neinventivnost SZS je neverovatna. Da su tako razmisljali ovi iz Otpora Sloba bi jos bio na vlasti. Nemojte da setate u 18h nego pocnite od 14h u vreme spica, blokirajte saobracajnice i kruzne tokove. Uzmite sprejove i crvenu boju pa isarajte TV Bastilju, Narodnu skupstinu, zgradu Presednistva sa porukama Vucicu. Samo setnjom diktator se ne moze srusiti. Mora to ostrije i radikalnije. Ne može se megdan zadobiti na divanu sve lulu puseci.

    1. Tako je! Potpisujem. Ja sam spremio sprej. Blokada ulica „u špicu“Treba pozorišta, škole i fakulteti da stupe u štrajk! Kao 1996/1997 i 2000.

  3. Укључи се али не као овца
    Јасно дефинисати политичке поруке како би Србија избегла катастрофу.
    Вође протеста треба да јасно дефинишу пут којим ће водити Србију после слома Вучићаве аутократије. Значи треба поставити такве циљеве који би прихватили нормални људи. Већина добро зна шта је нормално. Разумева се априори нормални, демократски и поштени избори. Снага и енергоја акумулирана том надом дала би у наредном периоду потстицај народу да се мобилише и учини транспарентним и инклузивним овај проце логичним демократским напретком који би повезао све заједнице заинтересоване за сутрашњицу. Овај напор је једини који би донео нeки наду у бољитак. Основни циљ је да се активира онај слој народа који има образ, одговорност и функционалну интелиганцију, који фаоризије креативну мобилност поштених., а изоловала идијоте са иницијативом, који продају магли под геслом- да ми ове смакнемо после ћемо лако. Историја прошлих побуна и искуство су показали да то није баш тако. А да је ова тврдња тачна, то показије пракса после 2000 године. Сваки пут све горе и горе. Неко мора цех платити ми или они. За сад цех плаћамо ми.

  4. U mom gradu celnici SNS da bi preispitali koliko pristalica imaju,poceli su da zovu ljude ,navodno da plate „clanarinu „po 200din ,za ovu godinu,ljudi su uplaseni za posao i ove kontrole….postaje sve gore i gore.Izvrsitelji zbog napada na njih,salju opomene i potrazivanja i za dugovanja od pre 10-15godine,ovo je neizdrzivo,opozicijo pomozi obicnom gradjaninu.

    1. A vi bi da ne placate nista drzavi i da se to nastavi i kada vasi dodju na vlast. Sta vas briga, placace neko drugi. Naravno, kada izvrsitelji dodju i to oni vasi vi cete vikati da drzava vrsi teror (naravno, u isto vreme divicete se zapadnim drzavama kako tamo svi placaju dugovanja drzavnim vlastima ali to ovde necete, isti ste ko oni u Grckoj koji bi od drzave sve ali drzavi da ne daju nista).

  5. Tako je i Zoran Djindjic pozivao narod da ne placa struju, pa i dan danas pojedinci po Srbiji ne placaju. To je ta pogubna politika.

    1. Naravno, to je pogubno i stetno. Plus, kada su oni 2000 godine dosli na vlast nisu oprostili dugovanja nego je bilo: Struja mora da se plati! i Laz je da smo mi ikada pozivali na bojkot neplacanjem struje!, iako je sve snimljeno.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.