Užičke demokrate osudile napade vlasti na Pavla Cicvarića i njegovu porodicu 1Foto: N. Kovačević

Užički odbor DS je osudio napade državnih funkcionera na Pavla Cicvarića i članove njegove porodice i pozvao gradonačelnicu Užica da se, kako je naveo, „ne kao članica SNS sekte, već kao lekarka i majka“ ogradi od tih napada

Pavle Cicvarić, Užičani i student beogradskog FPN, podsećaju demokrate,  govorio je na protestu „Srbija protiv nasilja“, kao predstavnik studenata.

„Posle tog nastupa očekivali smo napade botova po mrežama, kao i obično, ali sve prerasta u neverovatnu naprednjačku hajku. Najaktivniji je državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Đorđe Dabić, koji se danima ne zaustavlja i otvoreno napada i Pavla i njegovu porodicu“, navode demokrate.

Dabiću se, dodaje se, „pridružuju i botovi, ali vrhunac napada se dešava na zasedanju Narodne skupštine, kada ministar Aleksandar Martinović  najbezobzirnije napada Pavlovog oca, govoreći o tome koje firme ima i čime se bavi, koje su adrese registracije, pokazuje njegove slike i privatne podatke iznosi na skupštinskom zasedanju“.

Užičke demokrate osudile napade vlasti na Pavla Cicvarića i njegovu porodicu 2
Pavle Cicvarić/Foto: Screenshot/N1

„Šta vas je to toliko pogodilo da udarate na studenta druge godine FPN iz svih oružja? Šta se desilo da, nakon govora na protestnom skupu kao predstavnik studenata, Pavle doživi  histeričan napad državnog aparata na čelu sa ministrom, a nesrećni državni sekretar  targetira njegovu porodicu, roditelje i sestru?“, pita se Gradski odbor DS u Užicu.

„Na fotografiji sa protesta u Užicu“, dodaje se, „on ih zaokruživanjem izdvaja i proziva da su plaćenici“.

„Da li je posao državnih službenika, ministra i državnog sekretara da se obračunavaju sa studentom i njegovom porodicom? Da li su za to plaćeni i da li stvarno rade u najboljem interesu države i svih njenih građana?“, navode demokrate.

„Preterali ste“

„Naprednjaci, vladajuća kliko, ovoga puta ste preterali. Ne smete da napadate porodicu. To se ne radi. Obuzdajte se“, saoptio je Gradski odbor DS u Užicu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari