V.D. direktora Pošte: Nastavljen pritisak na Srbe, Pošta posluje po propisima 1Printskrin N1

V.D. Direktora Pošte Srbije Zoran Anđelković saopštio je da je upadom u devet poslovnica Pošte Srbije na Severu Kosova, nastavljen sistematski teror u opštinama sa većinski srpskim stanovništvom, iako Pošta usluge pruža u skladu sa svim važećim propisima.

 

U saopštenju je naveo da je policija upala poslovnice Pošte Lešak, Zubin Potok, Leposavić, Sočanica, Banjska, Zvečan i tri poslovnice u Kosovskoj Mitrovici, a priveli su direktora radne jedinice na KiM Ivana Milojevića i njegove saradnike, sa nalogom da se svi ponovo sutra jave na dodatno saslušanje.

„Kurtijev režim već duže vreme sprovodi teror nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji kao sveobuhvatni plan različitih metoda pritisaka, pretnji i ucena, sa ciljem da se zastraše Srbi, na Kosovskom pomoravlju. Novi nezapamćeni teror nad srpskim narodom, pojedincima i privrednim subjektima koji su od interesa za život srpskog naroda na KiM, uz ranije ukidanje dinara i platnog prometa, prethodne napade na Banku Poštanska štedionica i sada na Poštu Srbije, na srpski narod i sve ono što predstavlja okosnicu iole normalnog života za Srbe na KiM“, naveo je Anđelković.

Ocenio je da je ovo poslednja u nizu jednostranih akcija koje ruše sporazume postignute u okviru Dijaloga i sprečavaju proces normalizacije odnosa i da kosovske vlasti ne samo da ne žele da formiraju Zajednicu srpskih opština i pomognu da srpski narod normalno živi, već poništavaju sve dogovore nasiljem i dugim cevima.

„Cilj je očigledno nameran i proračunat, usmeren ka izazivanju ponovnog ratnog sukoba i u direktnoj je suprotnosti sa Akcionim planom dogovorenim u Dijalogu još 2015. godine, koji predviđa da će se pitanje poštanskih usluga rešavati u kasnijoj fazi Dijaloga. Svi ovi akti imaju za cilj dalji pritisak, proterivanje i etničko čišćenje Srba sa njihovih vekovnih ognjišta“, istakao je Anđelković.

Najavio je da će, ukoliko se zatvore poštine poslovnice, biti preduzeti svi neophodni koraci da Pošta i dalje bude na usluzi stanovništvu na Kosovu.

VD direktora Pošte apelovao je na sve međunarodne institucije da odlučno stanu na put „novom bezumlju“, te naglasio da Pošta Srbije kao javna institucija od značaja za građane na Kosovu i Metohiji, usluge pruža u skladu sa svim važećim propisima i ostaje posvećena pružanju kvalitetnih usluga, uprkos ovim napadima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari