Vakat: Poštovaćemo Ustav i zakone Srbije 1Nosilac liste "Vakat" Sait Kačapor Foto: YouTube/ TV Novi Pazar/ Screenshot

Lista „Vakat je“ saopštila je danas da će u potpunosti poštovati Ustav i zakone Srbije i da će se u Bošnjačkom nacionalnom veću (BNV) baviti onim što propisuje Zakon o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, odnosno kulturom, obrazovanjem, službenom upotrebom jezika i pisma i informisanjem.

Ta lista je saopštila da će za svaku od te četiri oblasti napraviti programe i operativne planove realizacije i da će omogućiti vlastima, medijima i građanima uvid u pojedinosti njihovog rada.

Lista „Vakat je“ navela je i da će od koalicionih partnera tražit isti pristup, čime želi da potpuno depolitizuje rad BNV, izdigne ga iznad politike i stavi ga u službu Bošnjaka koji žive u Srbiji, pa time i Srbiji koju nazivaju svojom domovinom.

„Ova Lista je i u predizbornoj kampanji iskazivala punu odanost zemlji u kojoj živimo i vrednostima za koju se bori njeno političko rukovodstvo u smislu vladavine prava, izgradnje mira i slobode i unapređivanja svih oblasti koje su uslov za pridruživanje evropskoj zajednici naroda“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari