Vanja Udovičić: Pirot u vrh svojih prioriteta stavlja položaj mladih 1Foto: Z. Panić

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je danas u Pirotu da mu je posebno zadovoljstvo da Pirot u vrh svojih prioriteta stavlja položaj mladih, što se vidi kroz realizaciju različitih projekata i ulaganja u spotsku infrastrukturu.

„Cilj posete je želja da se sa donosiocima odluka na lokalnom inivou i predstavnicima sportskih i omladinskih organizacija sagleda položaj mladih i da se razmotre mogućnosti za njihovo unapređenje, kako bi mladi i sportisti u svojim oblastima rada i interesovanja mogli da ostvare još bolje rezultate“, rekao je medijima Udovičić.

Ministar Udovičić je prilikom posete Pirotu najpre obišao nedavno renoviranu Osnovnu  školu „Sveti Sava“ zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave, Pirotskog okruga i rukovodstva škole. Ovoj obrazovnoj ustanovi Ministarstvo je doniralo sportske rekvizite i opremu.

„Doniranjem opreme i rekvizita želimo da obezbedimo bolje uslove za bavljenje školskim sportom, ali i za časove fizičke kulture. Fiskulturne sale najčešće koriste sportski kubovi u pravljenju budućih šampiona. Školi smo donirali 2 gola, 2 table sa 2 obruča, mrežu za odbojku i 40 lopti“, rekao je Udovičić.

Predstavnici ZIP centra za mlade – biznis inkubatora i Grada upoznali su ministra Udovičića sa mogućnostima koje ovaj centar pruža mladima, kada je reč o zapošljavanju i podsticajnim uslovima za rad.

„Pirot je primer dobre prakse za druge lokalne samouprave po pitanju saradnje sa međunarodnim  partnerima na traženju podrške za sprovođđenje projekata usmerenih na unapređenje omladinske i sportske politike“, istako je Udovičić posle posete ZIP centru

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je ministru predočio i da je namera Grada da se Pirot razvija u sprotsko-turističko-rekreativni centar.

„Za mnoge projekte imali smo podršku Ministarstva omladine i sprota i  nadam se da se ta praksa neće promeniti.   Ministar je upoznat sa radom lokalne samouprave u oblasti omladinske i sportske politike. Imamo brojne projekte u pripremi za koje ćemo tražiti podršku i nadamo se uspešnoj saradnji i u narednom periodu“, rekao je Vasić.

Na kraju posete Udovićić je sa predstavnicima lokalne samouprave u Pirotu obišao  radove na izgradnji terena sa veštačkom travom, koji se nalazi pored kompleksa Gradskog stadiona čiji je sada grad vlasnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari