Inicijativa za Požegu: Zbog požara na deponiji "Duboko" u petak vanredna sednica SO Požega 1Požega/Foto: N. Kovačević

Udruženje građana „Inicijativa za Požegu“ saopštilo je danas da je 14 od 35 odbornika Skupštine opštine Požega zatražilo vanrednu sednicu te skupštine, sa samo jednom temom – situacija izazvana požarom na deponiji „Duboko“, gde smeće ostavlja devet opština.

U saopštenju se navodi da su vanrednu sednicu Skupštine opštine zatražili odbornici Zeleno-levog fronta – Inicijative za Požegu, Demokratske stranke i koalicije NADA za Požegu.

„S obzirom da se povodom ekološke katastrofe uzrokovane požarom na deponiji ‘Duboko‘ zvanične institucije ne izjašnjavaju, ili obmanjuju i dezavuišu javnost i na kraju sakrivaju pravu istinu, iz potrebe da iskontrolišu političku štetu, kao odgovorni ljudi prema svojoj lokalnoj zajednici odlučili smo da iskoristimo mogućnost koju imamo i napravimo situaciju da pitamo sve što opravdano zabrinutu javnost interesuje i neposredno pozovemo nadležne na odgovornost“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je sednica zakazana za petak, 24. maj, a da će povodom situacije sa požarom na deponiji „Duboko“ sutra u 18.00 sati biti održan protest ispred gradske kuće u Užicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari