Vanredni izbori najkasnije 3. aprila 2022. godine, Dačić predsednik Skupštine

Ostavite komentar


  1. Potpuno je sada jasno da je ova “Vlada” samo privremena dekoracija da pokrije bruku jedine zemlje u Evropi koja nema opoziciju u parlamentu! Sami su sebe zeznuli!

  2. Neke analize kažu da će parlamentarni izbori biti istovremeno sa predsedničkim da bi se motivisali članovi SNS-a.Ukoliko su već u parlamentu,uljuljkani i zbrinuti,neće se dovoljno angažovati oko izbora predsednika.A kad moraju da se bore i za sebe,imaće veliku motivaciju.

  3. Džaba ti scenario i drama oko „vlade“,
    jednopartijske,
    bez opozicije,

    dakle,
    ti nemaš legitimitet!!!
    Opozicija u tvom falš parlamentu ne postoji,
    falš Vlada,
    falš parlament.
    Jedino predsednik stvaran da stvarniji ne može biti,
    u snove nam ulazi, budiš se i ležeš sa njim,
    Bože me sačuvaj.

  4. Prazna priča populiste. Sada je rešio da juri krimunalce i klanove kada mu je drugar Milo izgubio vlast. Reši rođače prvo sve afere, pohapsi sve koji su umešani bez obzira da li su drugari, familija ili šta god, pa možda neko i počne da veruje u „zlatno doba“. Vreme je da svako počne da radi svoj posao. Npr. da predsednik zaista bude protokolarna funkcija i u suštini predstavlja jedinstvo. Do sada je sve podela… Verovao sam da od Pašića nema goreg do sada… Zablude sam eto, prestao da brojim…

  5. Ja bih samo da podsetim komentatore da se ne loze previse na ovo sto je rekao Vucic. Jer znamo Vucica. On odmah moze da kaze da sve sto je rekao – nije rekao.

  6. Kako jedan rasplaz maltretira gradjane koji cute kao zaliveni. Strah je srpska najaca rec.

  7. Jos jedan u nizu dokaza o farsi koja se desila 21. juna. Nastavak ponizavanja Dacica i Sps-a dolazi u terminalnu fazu, ako nista drugo dobro je sto nakon ovih izbora, Sps na sledecim jedva prelazi cenzus.

  8. Ljudi moji, da li je to moguće?!?!? Šta smo mi zgrešili da se baš nama događa takvo ludilo?

  9. Ljudi! A gde je onaj bunker iz koga nam se njegov ministrodavac, „čika“ Sloba, nije ni javio 1999. godine dok je trajalo bombardovanje? I, da nam objasni, zašto smo dobili bombe po glavi, na samom pragu 21. veka ?Vreme je da se i OVAJ gospodin tamo, samoskloni! Da ga nikada više ne čujemo, niti vidimo! Nije moguće da i dalje zaslužujemo ovakva „samoslova“!!!???

  10. Sa ovakvom vlascu, mi smo. eto. blizu kraja, jedan korakod ocaja. Neka nam je Bog u pomoci, ovi su izgubili i kompas i razum.

  11. Cudna odluka. Dacic je skoro jedini od svih ministara koji je dobro radio svoj posao. I valjda ga je zato Vucic i smenio. Bice da je udovoljio zahtevima zapadnih prijatelja.

  12. Covek raspisuje izbore kad on hoce ne kad treba da budu.Hoce presednicke i parlametarne da bi dobio 100% skupstinu ha ha .Koji sad razlog za izbore,moze mu se.

  13. Danas ministar, sutra domar u NS. Tako će stalno imati mikrofon na dohvat ruke.

    1. Od kada predsednik bira direktno predsednika skupstine,zar se predsednik parlamenta ne bira u samom parlamentu ?

    2. Dačiću ide funkcija predsednika skupštine, što je u rangu ministra, a Šapiće baš i ne pliva, jer je dobio jedan jedini resor, što su u prošlosti dobijali koalicioni partneri, sa mnogo manjom političkom moći.

  14. pa ovaj ni porodicom nije umeo da upravlja.na izborima je dobio 74 a ukrao 114 mandata.u skupstini je na izborima izabrano 97poslanika.pokradeno je preko 4miliona glasova.pokrali ste mi platu,penziju,slobodu,dostojanstvo i GLAS ste mi ukrali da bi me pljackali.namirio je kvintu,sudstvo i tuzilastvo, policiju,deo opozicije.sve je unistio do cega se dohvatio,cak i matematiku. ako se biracko telo 6.584 376biraca podeli sa 25o mandata u skupstini dobije se daje za poslanicko mesto potrebno 26.337glasova.ukupan broj svih glasova izabranih u skupstini je 2.566 900 sto kad se podeli sa26.337 dobija se daje u skupstini izglasano 97,46 poslanika=39% izbornog tela.cenzus od 3% presli su sns29,6%,i sps5%.sapic je osvojio 1,83% birackog tela i nije presao cenzus. van skupstine je 4.017 476glasova=152,54 koliko je glasova pokradeno. prevara je sto se uzme % dobijenih glasova izaslih biraca,a onda se pokradu glasovi birackog tela koje nije izaslo na glasanje,za 188 mandata sns treba da ima 4 951356 glasova,pa je ukradeno 3.002 418 glasova i darivano sns.d“ontov metod raspodele primenjuje se na rasute glasove,a ne na one koji nisu izasli na glasanje.od 2000do 2020 svi izbori su pokradeni. resenje: da ustavni sud zabrani rad politickih partija i raspise gradanske izbore po principu.baza poslanika je opstina.gradani se kandiduju sa pisanim programomi licnom kartom,a biraju sa licnom kartom uz obavezu izlaska na izbore sve komisije se izvlace iz sesira od prijavljenih gradana.od 23.00h spiker rts poziva predsednke opstinskih komisija koji objavljuje rezultate u svakoj opstini ponaosob,uz prisustvo pored tv svih zainteresovanih gradana .oko 3 sata posle ponoci izbori su zavrseni prosto i demokratski jednostavno.dosadasnjim izborima gradani nikog nisu birali a preko 100 opstina nije imalo svoje predstavnike u skupstini.

  15. Kakav vizionar! Pa on čak zna godinu i po dana unapred kada će premijer da mu vrati mandat.
    Aplauz, molim vas!

  16. AV po Ustavu apsolutno nema nikakve ingerencije da odredjuje sastav Vlade! Srbi su se osramotili što su takvoj ličnosti dozvolili da dodje na vlast.

  17. Procitah sve komentare. Ako je ovo, sudeci po lepo odabranim komentarima srpska stvarnost, Vuciv vise nema nikakvih sansi na izborima. „Pa svi su protiv njega i aktuelnih vlasti“?! Dok neki sami sebe zavaravaju ovakvim glupostima Vucic ce vladati jos dugo, dugo.

  18. Da li vi stvarno verujete tome što on govori? Pa on u životu nije istinu rekao. Za te izbore, a posebno za uslove se valja izboriti. Pritisak mora da se nastavi.

  19. … pravi naslednik Gojkovićke, mada bi prihvatio da bude i pomoćni kuvar u skupštinsom restoranu, a ministarstvo za ljudska prava je vrh i pokazuje da smo shvatili da smo primitivni i da želimo da se popravimo ili nam je Tramp to naredio pre neki dan!

  20. Jedinstven slucaj u svetu da Vlada jos nije formirana sa apsolutnom vecinom u parlamentu, a vec se prica o novim izborima i novoj vladi.

    1. Nije jedinstven slucaj u svetu, pre je praksa da strane ambasade prave vladu bez obzira na volju glasaca i da ti je ta volja izrazena u apsolutnoj vecini u parlamentu. Samo Vucic voli da optrci jos jedan krug.

  21. Jedan zacrtan cilj ostvaruju, na pogrešan način, ali se ostvaruje. Ovde ostaju samo oni koji protrčavaju kroz državne fakulteta i imaju nasledna radna mesta u pravosuđu i na javnim jaslama.
    Čisto informativno preletim vesti na Danasu, jer ste jedini kojima verujem, ali me ne interesuje preterano šta se dešava u Srbiji, jer ovde neće živeti moji unuci, nego unuci stalnozaposlenih na javnim jaslama. Kakvu im državu čuvaju, u takvom zlu će živeti. Već sada jedu uši jedni drugima, jer je manje radnih mesta, višak naslednika, a oni kroz školu i faks protrčali, pa im je odlazak u države EU nedostižan, jer se oni koji nemaju znanje vraćaju, pošto se manjak znanja tamo ne prašta.
    Kakav će biti sastav Vlade, nebitno, uvek će se vladajući međusobno biti za pozicije koje će im omogućiti nameštanje poslova braći i supružnicima, tj. punjenje ličnog sefa našim novcem. Ovakvo otezanje sa sastavljanjem Vlade govori samo da je u SNS krvav rat za pozicije. Zbog toga će za 2 godine ponovo trošiti naš novac na vanredne izbore, kako bi svi zavukli malo svoju ruku u naš džep.

Ostavite komentar


Politika

Hasani: Kurti insistira na potpisu aneksa u Ohridu jer je prevaren 10

Hasani: Kurti insistira na potpisu aneksa u Ohridu jer je prevaren

Bivši predsednik Ustavnog suda i bivši rektor Univerziteta u Prištini Enver Hasani izjavio je danas da premijer Aljbin Kurti insistira na potpisivanju Ohridskog aneksa pošto je shvatio da je prevaren od lokalnih i međunarodnih savetnika, i da su postignuti sporazumi nepopravljivo štetni za Kosovo.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.