Vanredni izbori ili protesti: Kako se boriti protiv vlasti i Rio Tinta?

Ostavite komentar


  1. Imamo li mi struku.Hajde,ovi koji su se podelili za i protiv Vucica,oni pricaju samo da bi se dokopali drzavnog budjeta,ali u ovoj drzavi zive i Srbi i drugi narodi koji ne veruju ni jednim ni drugim.Izvinite,ono sto je opozicija uradila dok su bili na vlasti opominje na oprez i samo ih glasaju finansiski zainteresovani,ostali glasaju iz straha da se ne vrate.Dajte nam struku,bar oni bi trebalo da su jedinstveni.

  2. Ovde u Srbiji može da se dođe na vlast izborima , kao nekad Ljotićevci uz pomoć Nemaca i danas opozicija uz pomoć Zapada

  3. SNS je prevario građane na prethodnim republičkim izborima.
    Na izbore je izašao sa kaobajagi rešenim pitanjem Rio Tinta, da nema iskopavanja litijuma, i da je na taj projekat stavljena tačka.
    Nakon izbora su oživeli rudarenje litijuma. To je prevara biračkog tela.
    Novi izbori su neminovnost !

  4. Prvo moratorijum za iskopavanje, pa posle dalje. Nema izbora i opozicija treba da shvati da radi za narod , a ne za sebe i svoje dzepove.

  5. I jedno i drugo je idealna kombinacija.Prvo masovni protesti,pa onda izbori pod normalnim i jednakim uslovima za sve.
    A onda sam se probudio.

  6. Svi su izgledi da opozicija neće propustiti priliku da napravi grešku i tako sebi još jednom umanji šanse za konačni politički uspeh. Ima mnogo opravdanih razloga zbog kojih vlast lako može da amortizuje zahteve za vanrednim izborima, kao što ima i mnogo neopravdanih razloga zbog kojih bi opozicija tražila izbore te ova vlast svakako neće propustiti priliku da koristi ove argumente protiv politike opozicionih stranaka. Ali, u isto vreme, nema baš nijednog razloga zbog koga opozicija ne bi zahtevala da se referendum po ovom pitanju održi najkasnije do kraja ove godine! Referendum nije isto što i izbori i vlast bi mnogo teže animirala svoje pristalice da masovno glasaju po političkom diktatu, a pobeda opozicije na referendumu bi bila i više nego dobar razlog za vanredne parlamentarne izbore u koje bi opozicione partije ušle sa oreolom pobednika koji ima većinsku podršku gradjana. Think about!

  7. Evo kako će da bude – protesti će toliko da se omasove, da ćemo doći na ivicu sukoba…
    Kada se suprotnosti toliko zaoštre i kada mu ambasadori kažu ‘ vidi, rešavaj ovo…’, onda će Gospodar da izađe i da kaže – ‘STAVLJAM TAČKU NA PROJEKAT Rio Tintara…’, DRUGI PUT … i narod će da se smiri, ambasadori da vrate podršku (jer iz zabole za demokratiju u Srbiji) i sve će da bude lepo, napredno i fino… čekajući EXPO I NACIONALNI STADION !!!!!!!!!
    Ko sme da se kladi ‘da će biti ovako ??????

  8. Sve jasno – Dragan ponovo želi da izvuče situaciju za prijatelja Aleksandra, samo se sad pita koliko i ja u NASI. Izbora, referenduma i ostalih gluposti NEMA. Ko je za izbore i referendum, kao i dijalog, taj je za naše raseljavanje iz Zapadne Srbije. Konačno padaju maske! Marš sa Drine!

  9. @carapan,varate se,bas je obrnuto.Upravo taj vas “zapad“ podrzava aktuelnu vlast i zbog litijuma i zbog Kosmeta.Bolje reci-Drze ih kao malo vode na dlanu.

  10. Generalni štrajk. Litije. Opstrukcije u skupštini. Totalni otpor i totalna borba uvek i svuda. Ili Srbija i demokratija ili Vučić i rudnik. Izbor je naš. Pobeda ili poslednja seoba Srba.

  11. Најбоље је да почнемо да их јуримо по улицама Београда. Изгледа да нема другог решења.

  12. @Vostani Serbie
    I šta posle toga? Sedećeš ljut kod kuće i vikati zidovima „Marš sa Drine“? Jesi li ti siguran da će baš cela Srbija da „vostane“ po ovom pitanju i ostane dosledna na ulicama „do poslednjeg daha“? Jesi li baš siguran kako će reagovati stanovništvo Srbije na predstojeću kampanju koju će sprovesti vlast u kojoj će ti stotine i hiljade stručnjaka govoriti kako, i zašto nema nikakve opasnosti od iskopavanja litijuma, a desetine hiljada ekonomista i političara sa svih meridijana nas obisipati porukama kako je ovo istorijska prilika za Srbiju? Šta misliš kakav će biti odnos snaga kod gradjana Srbije nakon godinu dana ovakve kampanje? Ako ne znaš, a ti razmisli zašto je AV predloẓ̌io referendum ali tek krajem sledeće godine?! Mogu sada svi da se oštre i viču „nedamo“, „nećemo“, ali sačekaj godinu dana pa ćeš se i sam uveriti kakva će biti klima u društvu po ovom pitanju. Protivnici su sada u zenitu svoje moći, vreme radi za pristalice! Think about.

  13. Pitam se sta je sa sindikatima svih profila,proziva se Crkva,SANU,inteligencija za cutanje ali sta sa njima.Mogu li sindikati da se dogovore za totalnu obustavu rada kao pritisak na korumpiranu vlast.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.