Vanredni izbori samo ako referendum bude na proleće

U Srpskoj naprednoj stranci razmatraju jesenji i prolećni termin za izvođenje građana na birališta

Ostavite komentar


  1. Opozicija moze da zahteva sta zeli i to je njihovo pravo ali ce svakako konacnu odluku doneti predsednik Vucic i njegov tim ljudi i ona ce biti najpovoljnije resenje za srpski narod.

    1. Jel to ovaj „precednik“ sto je potpisao VELEIZDAJNICKI“ briselski sporazum!?

    2. Ako ce i dalje da ostane na vlasti, ‘najpovoljnije resenje’ za njega je Srbija koja se cela vidi sa Avale. „Nema Srbije – Nema Problema“. To su ga naucili njegovi mentori u Briselu i Vasingtonu!!!

    3. Koliko ce to biti povoljno za srpski narod procenice istorija, za sada sve cega su se dotakli sve u unistili od spoljne politike do ekonomije. Unazadili su Srbiju nekoliko godina. Po standardu smo najlosiji sa platom ispod 450 e. nazalost pretekla nas Makedonija, Albanija, Bih, C. gora, a o Hrvatskoj da ne govorimo oni su duplo bolji po standardu od nas…

  2. Bice referendum, a mi gradjani, koji smo poslednji put bili na KosMetu pred raspad Jugoslavije, nismo dovoljno obavesteni. Sta znaci ZSO? neka vrstaa autonomije za Srbe na severu Kosova? Skoro je u `Politici’ bio clanak o tome da je Trepca podeljena i da u severnom delu rade samo Srbi. Veliki broj radnih mesta, na izolovanom je dobra vest, ali u clanku nije pisalo kome ide DOBIT od rudnika. Dobit je ono kad se od zarade oduzmu plate svih zaposlenih i troskovi proizvodnje. Da li u ZSO narod ima svoje skole, zdravstvenu sluzbu, policiju, sudove? Sa KosMeta se javljaju da mole da ne talasamo, jer ce se narod iseljavati u strahu od rata, kad se pomene `razgranicenje;. Da li to znaci da zivalj tamo samo zeli da na miru umre, postepeno izseli svu mladez i ugasi svetlo? Ako ZSO nije nista, zasto se za to zalagati? Da li su mozda samo manastiri ostali kao nesto za sta moramo naci resenje? Neki drugi tvrde, da sto se vise odlaze `razgranicenje’, to manje ima smisla. Jasno nam je da se broj Srba na KosMetu ne povecava, ali nase politicke karte nisu bas najbolje, mi cekamo da se na svetskom planu nesto po nas poboljsa. Budale koje pucaju recima, niko ne shvata ozbiljno, cak ni oni sami sebe.

    1. ZSO bi trebalo po Briselu da ima potpunu vlast i izvršna ovlašćenja kao i da rukovodi svojim dobrima i ubira profit. Kao takva je trn u oko albancima sa KiM jer će npr. ZSO upravljati jezerom Gazivode i ubirati prihode za utrošenu vodu i struju kao i npr. prihodovati rudom i finalnim proizvodima iz RTK „Trepča“.
      Albanci se brane da je to neustavno ali za to se u Briselu znalo kao što znamo da bez promene ustava i brisanjem famozne preambule su nemogući bilo kakvi dogovori sa R. Kosovo.
      Sva prilika će novembar i decembar biti meseci referenduma na Balkanu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.