Varhelji: Razlika u privrednom razvoju između regiona i EU mora što pre da nestane

Ostavite komentar


  1. Sto se Srbije, i njenog naroda tice zvanicna Evropska unija je neiskrena. Oni nas ohrabruju, ali ne previse da bi smo mogli poverovati u sarenu lazu da cemo postati clan te zajednice.
    Varhelji kaze da Zapadni Balkan mora sto pre i sto brze da se PRIBLIZI EU. Dakle ne da se UCLANI U EU, vec samo da se priblizi.
    Drugo mase se nekim ZBIROM MILIJARDI, od kojih jedna trecina zavisi od budzeta Eu i Korona fonda 750 milijardi evra, koji jos nije potvrdjen u Evropskom parlamentu, gde i dalje postoje ozbiljna neslaganja izmedju STEDLJIVIH DRZAVA i drzava lidera Francuske i Nemacke.
    Trece pominje se SEST PARTNERA sa Zapadnog Balkana, medju koje se ubraja i Pristina kao sinonim za nezavisnu Kosovo Republiku, iako se zna da je ta teritorija Republike Srbije i dalje pod protektoratom UN, sve dok se ne donese nova rezolucija koja ce zameniti REZOLUCIJU 1244. A, i u EU ne postoji konsenzus o priznanju Republike Kosovo, jer pet drzava clanica i dalje ne priznaje taj samoproglaseni entitet od strane albanske manjine u Srbiji.
    I na kraju Srbija je prihvatila novu metodologiju za prikljucenje EU cija je sustina da ako nema striktnog postovanja obaveza iz nekog poglavlja, onda se citav proces integracije za tu zemlju vraca na pocetak. Ako ima onda se dobija znacajni finansijski podsticaj.
    Mi koji zivimo u Srbiji svedoci smo da se vladavina prava tumaci kako pojedincima u vucicevoj vlasti odgovara, da su izbori bili dirigovani i neravnopravno za sve ucesnike, da mediji falsifikuju stvarnos i ne obavestavaju o kljucnim dogadjajima drustva na objektivan nacin.
    Ali sve to nikoga u EU ne potresa. Jer, znaju da nema para za nas, pa nam nece ni resetovati proces pridruzivanja na pocetak. Zato Varhelji apostrofira PRIBLIZAVANJE REGIONA, A NE PRIKLJUCENJE.
    Varhelji je narednih pet godina tu da nas zamajava, a ne da nesto konkretno uradi. Cak je u tom poslu bez ideja, jer imitira Amerikance, koji stalno masu nekim novcem ispred naseg nosa, ali DOLARI NIKAKO NE STIZU.
    Sto se Srbije i Srba tice gubljenje vremena i zaostajanje u razvoju. A, sto se tice EU, imaju oni i precih problema od nas: Bregzit bez dogovora, dakle izostanak onih 50 milijardi evra koje je trebalo Britanci da uplate u budzet Eu na ime obestecenja od napustanja zajednice, trgovinski sporazum sa SAD, i pocetak konfrontacije sa Rusijom i Kinom zbog sve veceg pritiska SAD i pada konkurentnosti evropskih kompanija.
    P.s Samo bez cenzure

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.