Veće nadležnosti, ali ne i ime „vojska“

Šta znači početak transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga u oružane formacije

Ostavite komentar


  1. „Sa pravne tacke nije sporan….“ Hahhaahahahahaha. SVE je SPORNO sa pravne tacke jer ovaj „zakon“ donosi jedna ILEGALNA I NELEGITIMNA tvorevina koja je i sama SPORNA. Zapanjuje licemerje „diplomatskih krugova“ koji nastavljaju da podrzavaju krsenje medjuanrodnog pravo, R1244, zakljucke Badinterove komisije, Helsinsku povelju. Neka se zapitaju da li je zaista ta mala tvorevina na Kosovu, produkt neizivljenog velikoalbanskog nacionalizma i nesposobnosti pojedinih administracija pojedinih zapadnih drzava, vredan svega toga.

    1. „… neka se zapitaju da li je ta mala tvorevina produkt…“
      Ne, nije.
      „Ona“ je produkt velikosrpskog šovinizma, višedecenijskog srpskog državnog aparthejda na Kosovu i konacno, pokušaja genocida nad kosovskim narodom, posebno nad Albancima,od strane tog istog srpskog režima pre skoro dvadeset godina.
      Je li sad jasno, prijatelju?

    2. Za drzave koje podrzi fromiranje vojske su drzave koji su priznali Nezavisnost Kosove kao Drzavu i svaka drzava ima vojsku i kad su videli igru Srpsku listu znali su da nema mesta za prostor i na tiho su priznali i vojsku, Srbe idu direktno u zid sa glavom, da bi Srpska Lista bila pametna mogla bi da trazi da od 7 General 3 da budu uvek Srbi tako da bi mogli da daju malo vise doprinos srpskim sredinama, tako je bilo i sa Kosovskom Policijom u pocetak 1999 godine do kraja 2001 godine kada nisu iskoristili benificije da igraju sa velikim silama danas bi imali vise KP Srpske nacionalnosti a ne 8% kolko je sada. I tako ce da bude i sa vojskom kad ste mogli da uzimate nesto vise vi niste hteli i na kraju bice kako Albanska strana hoce. Cudim se sa vama necete ono sto mozete da dobijete i uvek izgubite vise a nikad da dolazite na pamet i citate historiju, Protiv Rambuje (za kapitulaciju u Koumanovski Sporazum), sada ce da bude Brisel ali vi cete da turite tvrdoglavlukom u ( Nema evrope, izolovana Srbija i Kosovo pre vas u EU) a kada posle hocete u Evropu bice kasno i nemog da mislim sto cete tada da izgubite ali sam siguran da cete da izgubite vise.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.