Večeras novi protest „Užice protiv nasilja“: Želimo hitne i korenite promene 1Foto: N. Kovačević

Protest „Užice protiv nasilja“ održaće se večeras (četvrtak, 20. jul) od 19 časova ispred zgrade Skupštine grada.

Organizacioni odbor protesta, koga čine predstavnici gradskih odbora Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke i Zeleno-levog fronta, pozvao je građane da sa sobom ponesu pištaljke i transparente.

„Dragi sugrađani, dragi prijatelji, dođite da zajedno pokažemo da ne želimo da živimo u društvu koje razara nasilje na svim nivoima i da želimo hitne i korenite promene“, navodi se u pozivu.

Uz poruku vlasti da „protesti neće stati, dok se ne usvoje opravdani zahtevi građana“, u pozivu se podseća na te zahteve.

Građani traže, ističe se, „smene Aleksandra Vulina i Bratislava Gašića, Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti i krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje truju građane i promovišu nasilje, kao što su televizije Pink i Hepi, i hitno ukidanje rijaliti programa“.

To će biti 11. put da Užičani protestuju protiv nasilja.

U planu je da se nakon okupljanja, organizuje protestna šetnja i da se, na kratko, blokira saobraćaj u kružnim tokovima kod Vatrogasnog doma i Narodnog muzeja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari