Većina građana je već okrenuta ka Moskvi

*Juratović: Ne postoje nikakve hrvatske rampe *Burazer: Nije izgledno skretanje u pravcu Rusije *Moldvai: Briselski pregovori su srpski "kec u rukavu"
POVODOM: Sagovornici Danasa o mogućem jačem zaokretu Beograda ka Rusiji

Ostavite komentar


  1. Nas vladar u svojoj zelji da bude SVE, gura ruski model vladanja. Autoritarnost, beskrupuloznost i laganje. U toj svojoj neverovatnoj zelji sa SAMOVLASCEM izgubio je iz vida zalosnu cinjenicu da nas "narod", iliti oni polupismeni, bas to vole. Pa je od velikog "evropejca" postao? Sta? Izbore je dobio sve busajuci se u evropske vrenosti, ali ih NIJE primenio. Posto Moskva nista ne daje, vec TRAZI, pokusao je da napabirci novac od EU, a u isto vreme se ljubi sa Putinom. A sada ce mu se OBE stolice izmaci. Sa Rusijom mnogo vecu i dosledniju ljubav neguju neki DRUGI. Tuzna je cinjenica da cemo svi mi koji bismo da zivimo "kao sav normalan svet" u ovoj situaciji ponovo NASTRADATI!

  2. "Hrvatska je ušla u EU između ostalog, da bude primjer ostalim zemljama u regiji."….Smeeeeeešnooo do suza! Primer je Slovenija, kulturna i napredna država, mirna, demokratska i bez homofobije prema susedima. Hrvatska je samo primer nekažnjenog etničkog čišćenja i fobije svake vrste, ne samo prema Srbiji nego i prema BiH. Izazvala je sve druge nacionalizme, a ratovala, i dalje ratuje, sa koalicijom u BiH. Hrvatska država svoje NDH nasleđe stavlja u prvi plan svoje "demokracije". I sve dok EU tolerira fašizam koji se u Hrvatskoj prodaje kao demokracija, nema razumevanja na Balkanu.

  3. Josip Juratović hrvat iz Nemačke našli ste sjajan primer. Biti dobar sa Rusijom, Kinom ili UAE ne znači da ne želimo ka i u EU, na kraju to nije pitanje za hrvatsku niti Juratovića ,koji nije primetio hrvatsko.-nacističko ne, interesantno.

  4. – Hrvatska je ušla u EU između ostalog, da bude primjer ostalim zemljama u regiji i time se obavezala za pomoć i svojoj susjednoj zemlji Srbiji na njenom putu u EU – Hvala lepo, ali srbija nikada ali bas nikada nece slediti primer Hrvatske pa da protera 450.000 ljudi nesrpske nacionalnosti kao sto su Hrvati uradili sa Srbima. A nece imati ni jame ni kame ni logore za decu. Nece im biti ni sredstvo sporazumevanja macola.

  5. I ako nije tačno što pišete. Stavi te se na mesto svetskog lidera koji je opčinjen geopolitikom. Da li bi vi pustili da zemlja kao Srbija ode pod Moskvu? Ne bi jel time se gubi zadnja karta pre svega, evrope koja bi preko Srbije trgovala sa "evroazijom" ali i SAD nikad taj košmar neće dozvoliti.

  6. Srbija je većinom bila za Evropski put međutim nakon ovakvih blokada Hrvatske a još vise zbog pasivnosti cele Evrope da se Hrvatska iskontroliše u svom divljanju nije ni čudno što sve vise građana Srbije razmišlja o Rusiji kao boljem izboru. Svako ide tamo gde ga poštuju, zar ne?

  7. Koliko bi Evropa bila noramlnija bez Balkanaca..
    E kada bi mogli kojim dekretom porglasiti ovo za Malu Aziju ili bar za "Southwest territories" pa da se stavi pod administrativni sistem koliko toliko razumnih.

  8. Da ne podgrevaju sukobe sa Hrvatskom, (koja se ne ponaša ništa bolje ni drugačije), naši političari bi morali pred narodom da govore o ekonomskim "uspesima" Srbije i socijalnom statusu naroda, odnosno o rezultatima svog vođenja zemlje… (u budućnost, to bar nije teško… A o kakvoj budućnosti je reč videće (ako dožive) kad ostare, oni koji sada nemaju posao ili rade za 200 Є…)

  9. Srbija je zacrtala svoje prioritete a to su evrointegracije i dobri odnosi sa državama koje nisu članice EU , pre svih sa Rusijom i Kinom i od te politike nećemo odustati.

  10. KATARINA: Pa Srbija i vodi politiku da sa svima uspostavi što bolje odnose , ali to ne znači da ćemo dozvoliti da se nad nama neko iživljava.

  11. Kako se Slovenija ponašala prema Hrvatskoj, tako se Hrvatska ponaša prema Srbiji.
    Kako će se Srbija ponašati – ako i kad dodje to vreme – prema prijemu Crne Gore u EU, da ne govorimo o Kosovu?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.