Opozicionarka iz Jagodine: Jedini smo grad gde je i SNS opozicija 1(SSP) Slađana Veličković Foto: Z. S. M.

 

Dok su članovi Srpske napredne stranke apsolutna vlast u čitavoj Srbiji, jedino su u Jagodini opozcija i zbog tog „kvarenja idile i jednoumlja” bespoštedne političke borbe ispaštaju građani ovog grada, ističe za Danas Slađana Veličković, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Jagodina.

– Kada treba da opišete političku situaciju u Jagodini, često treba da zastanete da pronađete prave reči. Ni jedan opis, ni reči, često ne mogu da dočaraju ono sa čim se susrećete svaki dan, tako da ni sami ne možete da poverujete da je ono što ste videli i čuli zaista moguće da se dogodi u stvarnom političkom životu. A dešava se i moguće je, kaže Slađana Veličković.

Po njenim rečima predstavnici Jedinstvene Srbije u Parlamentu Srbije zdušno podržavaju politiku SNS-a i predsednika stranke Aleksandra Vučića, čak u nekim govorima na zasedanjima Skupštine toliko, da se čini da su veći naprednjaci od članova Napredne stranke koji sede u poslaničkim klupama.

– Protiv Zakona o rudarenju glasali su listom svi poslanici Jedinstvene Srbije, kao da će umesto dizela, pošto su dokazali da se patriotizam ne sipa u traktor, koristiti, napredne litijumske baterije, podseća ona.

Međutim, kako kaže, dok u Beogradu vlada harmonija i jednoumlje, u Jagodini je situacija daleko od idealne.

– U Jagodini je stranka Jedinstvene Srbije vlast, dok je SNS opozicija i to se na svakom zasedanju i u svakoj prilici jasno stavlja do znanja, kako članovima SNS-a, tako i građanima Jagodine. U Jagodini ne vlada harmonija, već se vodi bespoštena politička borba od koje stradaju najviše građani Jagodine, tvrdi Slađana Veličković.

Verovali ili ne ali SNS koji ima apsolutnu vlast u Republici, na lokalu sebe predstavlja kao jedine opozicione borce, koji se pak ne bore argumentima protiv JS-a (a, i kako bi, kada su do juče delili vlast u Jagodini) i ako bi kritikovali rad vladajuće Jedinstvene Srbije, morali bi da kritikuju svoj nerad u poslednjih desetak godina.

– Građani Jagodine trpe posledice njihove politike, izričita je naša sagovornica.

Iako je evidentno da u letnjim mesecima gradu i okolnim selima preti ozbiljna nestašica vode, istražni radovi na izgradnji bunara za pijaću vodu se prepisuju iz budžeta u budžet svake godine a da se zaista po tom pitanju ništa ne preduzima.

– Takođe, rekonstrukcija postojeće i izgradnja nove sale Kulturnog centra se provlači kroz budžet grada od 2019. godine. Radovi stoje, grad nikako da završi bar jednu ustanovu kulture, navodi ona.

O gradskoj biblioteci koja je ruinirana i više nije sigurna za rad zaposlenih i za koju se mesečno odvajaju sredstva u iznosu od pet stotina evra za zakup, GrO SSP u Jagodini je više puta upozoravao, o čemu je Danas već pisao.

Opozicionarka iz Jagodine: Jedini smo grad gde je i SNS opozicija 2
Foto: MUST/Đ. K.

– Problemi se nagomilavaju i očigledno je da postojeća vladajuća struktura u Jagodini nije sposobna da se izbori sa realizacijom kapitalnih investicija koje ne doprinose ličnoj promociji i promociji stranke, već olakšavaju život građanima, smatra Slađana Veličković.

Svako odlaganje rešenja ovih pitanja, po njenom mišljenju, otežava život i bezbednost ljudi koji žive u Jagodini a toga lokalna vlast ili nije svesna ili joj nije ni stalo, jer je akcenat samo i isključivo na tome kako pobediti na izborima i kako zadržati vlast.

– Na sledećim lokalnim izborima, koji će se, nadam se, održati u fer i demokratskim uslovima, građani Jagodine će moći da biraju po svojoj želji i savesti a ne pod pritiscima, ucenama i obećanjima, završava predsednica GrO SSP Jagodina Slađana Veličović svoju izjavu za Danas.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari