Veliki broj političara iz RS glasao na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji 1Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Veliki broj političara iz Republike Srpske, kako onih na vlasti, tako i opozicionih, glasli su danas na parlamentarnim izborima, koji se danas održavaju u Srbiji.

U Generalnom konzulatu u Banjaluci glasali su predsednik Republike Srpske i lider vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik, kao i predsednik opozicione Partije demokratskog progresa.

Borenović je posle glasanja rekao da je Srbija „veliki oslonac Republici Srpskoj i najvažniji faktor mira, stabilnosti i napretka u celom regionu“.

„Srbija je uvijek tu da pomogne Republici Srpskoj, ali i BiH…. To je naša matica, sa kojom imamo jake emotivne, kulturološke, ekonomske i političke odnose, budući da je Srbija garant Dejtonskog mirovnog sporazuma“, naglasio je on.

Borenović je na glasačko mjesto u Banjaluci stigao u pratnji roditelja.

„Još ’60. godina prošlog veka moj deda se odselio u Novi Sad i sva moja najbliža rodbina s očeve strane tamo živi… Mislim da svi koji imamo pravo glasa trebamo da ga iskoristimo, jer nam je svima u Republici Srpskoj jako stalo da Srbija nastavi putem napretka i bude snažna zemlja“, kazao je on, saopšteno je iz PDP-a.

Predsednica Narodnog fronta (NF) Jelena Trivić glasala je danas u Zemunu, u Osnovno školi „Sutjeska“ na izborima koji se održavaju u Srbiji.

„Kao državljanka Republike Srbije sa zadovoljstvom sam obavila svoju građansku dužnost. Bez obzira gde živeli, svi Srbi uvek treba da budu uz svoju maticu. Što je matica bolja i jača i nama će biti bolje gdje god se nalazili. Zbog toga, Srbija ne sme da stane“, kazala je Trivić.

Pravo da glasa na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji moći će da iskoristi oko 11.500 osoba sa državljanstvom Srbije u BiH na 19 biračkih mesta u više gradova Republike Srpske i BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari