Velimir Ilić: Trebaju nam novi izbori 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

“Sve je u Srbiji izgubilo legitimitet, urušene su sve institucije i jedan čovek misli da može sve da radi. Zato su nam potrebni novi izbori. U zemlji je opšti haos, a SNS i članovi vlade su okrenuli leđa predsedniku države.

Nova Srbija će uskoro na Glavnom odboru doneti odluku koga će podržati na predsedničkim izborima. Nikolić je nedorečen. Treba jasno da kaže šta hoće”, kaže za Danas Velimir Ilić, lider Nove Srbije uoči jučerašnje sednice Predsedništva te stranke.

Prema njegovim rečima, u zemlji je opšti haos.

– Pokazalo se da nijedan član vlade nema poštovanja prema predsedniku republike. Ne može to tako da svaka šuša može da kritikuje predsednika. SNS ima problem jer jednog čoveka ne mogu da kloniraju na dva mesta. Kažu da imaju 700.000 članova a ne mogu da nađu dva čoveka da budu predsednik i premijer. Okrenuli su leđa predsedniku, što je donekle i njegov greška jer nije na vreme uzeo dizgine u svoje ruke i uveo čvršći režim pogotovo u radu bezbednosnih službi – kaže Ilić.

Na konstataciju da njegove reči ukazuju na to da bi Nova Srbija mogla da podrži Nikolića ukoliko bude kandidat za predsednika, on odgovara da NS ne podržava nikoga i da će odluke biti odnete na Predsedništvu i Glavnom odboru stranke.

– I Nikolić je nedorečen. On treba jasno i glasno da kaže šta hoće. Da li će da se kandiduje ili neće, da li pravi svoju partiju ili nepravi svoju partiju. Mora da bude konkretan. U Srbiji se lome koplja oko svega, ali nam fali efikasnosti u ponekim odlukama – kaže Ilić.

On ukazuje da sa SNS na vlasti nema stabilnosti i da se sve institucije urušene. Ilić od države očekuje stabilnost i ozbiljnost, ali kaže da se to u ovoj situaciji ne može očekivati, „jer se vraćamo u vreme jednoumlja kada sve zavisi od volje jednog čoveka.“ Zato su, prema njegovom sudu, novi izbori jedino pravo rešenje.

U SNP bez komentara

U kabinetu Nenada Popovića, lidera Srpske narodne partije, još jednog od partnera SNS, za Danas je rečeno da je Popović trenutno u Moskvi i da za sada nema komentar na pitanje koga će SNP podržati na predsedničkim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari