Oglasila se bivša pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina: Nisam devojka koja vređa decu 1Foto: Printscreen/YouTube/ I love Zrenjanin

Vera Milošev pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina iz redova partije Zavetnici koja je podnela je ostavku na ovu funkciju, nakon nedelju dana ćutnje, obratila se javnosti tvrdeći da čitav incident sa trojicom dečaka u bioskopu ima obrnutu konotaciju, gde su ona i njen verenik zapravo žrtve.

Podsetimo, okršaj u zrenjaninskom bioskopu u nedelju uveče poprimio je nacionalni nivo kada se saznalo da se verbalno i uz pretnje, Vera Milošev sa zajedno svojim verenikom Nenadom Sarićem obračunala sa trojicom dečaka, od koji je najmlađi sa poteškoćama u razvoju.

Kako tvrdi otac ovog najmlađeg dečaka, koji je podneo i krivičnu prijavu, Savo Mihajlović, prilikom izlaska iz bioskopa, prvo je trojicu dečaka napao verenik pomoćnice gradonačelnika, koji je njegovog sina rekao „kako mu nije mesto u bioskopu i da ne želi više da ga vidi tu“, a dečacima se nekoliko puta uneo i u lice.

Svađa se nastavila kada su došli roditelji dece; unošenje u lice, ali i nasrtaj same Milošev, koja je kako tvrdi Mihajlović, majku jednog dečaka uhvatila za ruku i rekla joj „znaš ti ko sam ja, ja sam pomoćnik gradonačelnika, videćete vi“, da bi im ponovila da dete više ne sme u bioskop, a za kraj obraćanja pokazala im je i srednji prst.

Milošev nakon što je napustila važnu gradsku funkciju kaže da su dečaci zapravo napali njih, da najmlađeg dečaka koji ima poteškoća u razvoju nije ni primetila, niti mu se obraćala, a kada je majka jednog od dečaka počela da preti svojim položajem u tužilaštvu u Beogradu, odgovorila, da je i ona pomoćnica gradonačelnika, što nema nikakve veze sa tom prepirkom.

– Nije se čula moja strana, jer posle salvi izrečenih uvreda, etiketiranja, kaljanja mene, prvo kao žene i mog ugleda, mladosti i na sve to lažno iznetih priča u javnost, totalno obrnute konotacije, izokrenutih i nametnutih reči (poput čuvene „znaš ti ko sam ja“), izvrtanja teza, ja nisam mogla izaći i obratiti se tek tako bez obaveštenja nadležnih institucija koje su se bavile ovim slučajem, i da zbog moje postojeće funkcije sebi dozvolim da izađem sa polovičnim informacijama u javnost kao što su neki već dozvolili da urade. Ja nisam devojka koja na bilo koji način vređa decu. Ja se decom bavim, družim, pomažem – rekla je ona.

U ovom trenutku, ono što joj je najbitnije bilo i za šta se kroz život borila je kaže, očuvanje porodice. Sada, dodaje, njena porodica zajedno sa njom, proživljava najgori period života, jer znaju da to u medijima nisu oni.

– Sada ću reći ono što je većina javnosti i određenih političara (koji su neosnovano izlazili i blatili moje ime, prezime i lik) očekivala. Izlazim javno, gledajući sve u oči, jer iza mene stoji istina, siguran stav, dokazi i bog. Izlazim da kažem da dajem ostavku na mesto pomoćnika gradonačelnika. Kakva je istina, to će se znati kada sve iznesemo građanima putem medija i drugih kanala. Ničega se ne bojim, jer će pravda doći vremenom, a ja ću se izboriti da svi koji žele da znaju sve o ovom događaju, to i vide – nastavila je ona.

Njen verenik je u razgovoru za zrenjaninsku KTV rekao da su dečaci bili izuzetno nepristojni i bučni, te da ih je samo na kraju filma pitao „što su došli na projekciju koja ih ne zanima“. Priznaje da je pogrešio što nije tokom filma pokušao da dođe do nekog iz bioskopa i zamoli ga da smiri dečake.

Kako je dodao, nakon te rečenice dvojica starijh dečaka su počeli da ga vređaju, psuju mu majku i zovu ga napolje da se potuku, dok najmlađi dečak sa poteškoćama u razvoju kako će se kasnije ispostaviti, nije uopšte bio predmet bilo kakve rasprave.

Sa ocem jednog od dečaka, kad su izašli iz bioskopa, je imao ističe konstruktivan razgovor, ali jedan od dvojice starijih momaka nije prestao ni tada da mu preti, zbog čega ga je kaže otac dva puta čak i udario, što će se pretpostavlja videti na snimkama sa kamera.

Svađa se nastavila kada je došla majka jednog od starijih dečaka, kada se uključila i Vera Milošev, koja tvdi da ovu ženi nije vukla za ruku niti joj pretila funkcijom, a na kraju joj nije pokazala srednji prst nego palac.

– Obraćam se akterima događaja i posrednim akterima (onim punoletnim, a oni dobro znaju na koga mislim) da ću se izboriti putem sudstva i tužbi za sve, a najviše za pravdu i istinu koju ću plasirati u javnost. Živimo u vremenu kada je sve pokriveno video nadzorom. Ja duboko verujem da je na snimcima sve vrlo jasno, da se vidi o čemu se radi i ko je u stvari nosilac krivice svakodnevne rasprave u realnom životu, koja je poprimila oblike zločinačke prirode. Moju stranu se niko sada neće ni truditi da čuje, priča je već poprimila oblike kakve jeste – dodala je Milošev.

Žao joj je jer izgleda kaže nije dorasla funkciji na kojoj je bila, jer ima u sebi ipak to nešto „ljudsko i borbeno“, jače od nje, da dobronamernim savetom ispravi nepravdu, skrene pažnju i ukaže ako je neko u opasnosti, ali i odgovori na izgovorenu notornu laž.

„U ovom slučaju, notornu laž, onog momenta kada počinje da se uzima u usta dete sa posebnim potrebama od strane njemu bliske rođake“, dodala je ona.

Na kraju ističe, da je bitno pomenuti da film koji se tu noć prikazivao je označen kao kategorički osetljiv, težak za gledanje ljudima određenih godina i osetljivog zdravlja i pita zašto je takvoj vrsti filma prisustvovalo troje maloletnih lica bez nadzora roditelja ili starijeg pratioca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari