Veselinović: Opozicija ima snagu 1

Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović izjavio je da je siguran da opozicija ima ozbiljnu snagu i da može biti mesto okupljanja svih onih koji su nezadovoljni režimom Aleksandra Vučića jer su već dokazali da nisu potkupljivi i da neće da ćute.

Gostujući u Novom danu N1, Veselinović je naveo da su sastanci i razgovori opozicionih stranaka nužni jer Srbija ide unazad. i da zato opozicija treba da se udruži i nađe način da na predstojećim predsedničkim izborima ima zajedničkog kandidata i porazi Vučića.

Prema njegovim rečima, na nedavno održanom sastanku opozicionih stranaka i pokreta na dnevnom redu bila je činjenica da u Srbiji nema uslova za poštene izbore, što se, kako je rekao, pokazalo i na izborima 2012. i 2014. godine na kojima su dominirale ucene, pretnje, kupovina glasova i kupovina odbornika.

Konstatovali smo da nema uslova za poštene izbore, da predsednički izbori neće biti pošteni i da rezultati neće biti regularni, naglasio je Veselinović dodajući da fer izbori podrazumevaju da kandidat opozicije mora da ima mogućnost da na njima učestvuje ravnopravno.

Opozicija traži da RTS umesto monolognih emisija Aleksandra Vučića, uvede i debatne emisije kako bi i opoozicija imala mogućnost da predstavi svoj program, rekao je veselinovi i najavio da će u suprotnom tražiti smenu urednika javnih servisa.

“Ovi izbori jesu vrlo važni za dalje kretanje političkih događaja u Srbiji”, naglasio je lider Pokreta za preokret i najavio da će na sledećem sastanku opozicije biti reči o zajedničkom predsedničkom kandidatu.

“SNS je, koliko smo čuli, naredila SPS i ostalim strankama da ne smeju da imaju svoje kandidate”, rekao je Veselinović, a upitan odakle mu takva saznanja, odgovario je da je to zaključio iz Dačićeve izjave da će SPS žrtvovati svoj stranački interes da bi podržala jednog kandidata.

On smatra da SPS, kao i stranka Rasima Ljajića ne vode svoju autonomnu politiku, već su “sateliti Aleksandra Vučića”, koji slepo slušaju njegove naloge.

Veselinović očekuje da će pokret Dosta je bilo i Dveri prisustvovati sledećem sastanku opozicije, a na pitanje zašto nisu bili pozvani DSS i LDP, rekao je da te stranke nisu prava opozicija jer podržavaju vlast.

Komentarišući to što na prethodnom sastanku nisu bili lideri stranaka, Veselinović kaže da to nije bitno da li su bili lideri ili ljudi u koje imaju poverenja jer je sastanak bio dobar i kvalitetan.

On je najavio da će se male opozicione stranke i pokreti udružiti i imati vrlo jasan stav o predsedničkom kandidatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari