Veselinović: Premijer ima kontrolu nad javnim servisom 1Foto: Strahinja Ristić

Aleksandar Vučić je po ko zna koji put pokazao da je majstor izbegavanja odgovora, majstor spinovanja, i doktorand iznošenja neistina – ocenjuje za Danas Dobrica Veselinović iz Inicijative Ne da(vi)mo Beograd povodom tvrdnji premijera Srbije da je bespravno rušenje objekata u Hercegovačkoj ulici izmišljena priča, odnosno da je za „izmišljanje priča oko Savamale“ do sada dato šest miliona evra.

Premijer Vučić je prilikom gostovanja na Javnom servisu interpretirao interesovanje javnosti za rušenje objekata u Hercegovačkoj ulici, ali i o padu vojnog helikoptera, kada je poginulo sedam osoba, kao kampanju koja se vodi protiv aktuelne vlasti, a na pitanje da li je zadovoljan brzinom istrage u slučaju rušenja u Hercegovačkoj, Vučić je odgovorio pitanjem:

„Ne znam šta je tu tako strašno važno? Da li ste vi srećni kako se rešava slučaj Jelena Marjanović? Ne pogađa vas ljudski život, a zanimaju vas tri barake koje su ilegalno izgrađene“, rekao je premijer ponavljajući tezu da su zapadne zemlje dale više miliona evra da bi se slučaj rušenja u Hercegovačkoj politički iskoristio protiv aktuelne vlasti.

Dobrica Veselinović za Danas kaže da je „Aleksandar Vučić na ovom primeru pokazao i da ima potpunu kontrolu nad kanalima komunikacije – nad javnim servisom građana Srbije, da ima kontrolu nad pitanjima koja će biti postavljena, da ima kontrolu nad okruženjem u kojem se nalazi, kako mu se ne bi desilo da neko slučajno konfrontira davno naučene rečenice koje svaki put iznova ponavlja“.
– Ako mu nije jasno šta je važno, ponovićemo… Važno je da se na postavljeno pitanje novinarke jasno i precizno odgovori, važno je da političari odgovaraju građanima i stručnoj javnosti koji više meseci što na ulici, što u medijima traže odgovore, važno je da se policija odaziva na pozive građana, važno je da prekinemo sa začaranim krugom laži, podmetanja i izbegavanja istine. Kako bi on rekao – zbog bolje Srbije – zaključuje Dobrica Veselinović u izjavi za naš list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari