Veselinović prijavio policiji Jovanovića 1Foto: FoNetDS

Ja na posao idem biciklom, a Čedomir Jovanović ima državno naoružano obezbeđenje, tako da njegove pretnje shvatam ozbiljno – ističe u izjavi za Danas Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret, obrazlažući zašto je podneo krivičnu prijavu protiv lidera LDP.

Kako navodi, zbog teksta objavljenog u Danasu o sastanku predstavnika opozicije zakazanog za petak, 4. novembra, na koji, zbog ocene organizatora da je LDP „lažna opozicija“, nije pozvan Čedomir Jovanović, predsednik ove stranke ga je, prema tvrdnjama Veselinovića, pozvao telefonom i brutalno izvređao, upućujući mu ozbiljne pretnje.

S druge strane, iz LDP je saopšteno da je tačno da je Čedomir Jovanović pozvao Veselinovića, ali se sadržaj razgovora drugačije tumači, kao način da lider LDP stavi do znanja sagovorniku da neće dozvoliti da „žigoše stranku koja je samu sebe žrtvovala“ za Srbiju.

– Uputio mi je najteže uvrede, psovke i pretnje. Rekao mi je da ću videti šta će biti ako ga još jednom pomenem. Bio je jako arogantan i nasilan. Nisam uspeo da dođem do reči od njega. Pokušao sam da ga podsetim da mi je na prethodnom sastanku rekao da ga više ne zovem na sastanke na kojima će biti prisutne Dveri. U tekstu koji je objavio vaš list ja ga lično nisam spomenuo, niti sam ga vređao – napominje Janko Veselinović za naš list.

– Zbog pretnji koje mi je uputio, juče sam ga prijavio policiji, dodaje lider Pokreta za preokret.
„Tačno je da je predsednik LDP Čedomir Jovanović pozvao Janka Veselinovića iz poslaničkog kluba LDP-a i pred svima mu rekao da neće dozvoliti ni njemu, kao što nije dozvolio ni Šešelju, Dačiću, Koštunici i različitim analitičarima, da crta mete na čelu Liberalno-demokratske partije i žigoše stranku koja je samu sebe žrtvovala kako bi ovoj zemlji bilo bolje, ali koja se oduvek branila od takvih napada i onima koji je napadaju odgovarala“, navodi se u saopštenju LDP.

„Veselinoviću, koji je promenio više partija nego što ima godina, neće pomoći pozivanje ni na policiju, ni na tri Stefanovića, ako misli da će nas na taj način naterati na kompromis kojim se prodaje budućnost zemlje, na koji nas nisu naterali ni Milošević, ni Šešelj, ni Dačić, ni Koštunica. Neka i on, ali i svako drugi, bude spreman da dobije politički odgovor ukoliko pomisli da ima pravo da iznosi neistine o Liberalno-demokratskoj partiji, na isti onaj način na koji su takav odgovor dobijali svi oni koji su LDP lažno etiketirali u prošlosti“, dodaje se u saopštenju.

„Želimo da razgovaramo sa strankama koje se zalažu sa iskrenu evropsku orijentaciju zemlje i učestvovaćemo u svim razgovorima koji za cilj imaju formulisanje takve politike, ali nikada nećemo učestvovati u razgovorima sa nacionalistima i fašistima kojima ni najmanje nije stalo do demokratije. Janko Veselinović obmanjuje javnost pričama o pretnjama koje su mu navodno upućene i lažima pokušava da opravda cilj sastanka koji je zakazao zajedno sa Dverima i sličnim desničarskim pokretima. Sve što smo imali da kažemo oko tog sastanka, rekli smo novinarima Danasa kada su nas pozvali i već smo oko toga izrazili svoje mišljenje“, navodi LDP.

Dodaje se da ova stranka „može i želi da razgovara sa političkim organizacijama koje imaju jasne stavove o budućnosti ove zemlje i jasnu politiku. Naravno da nećemo razgovarati sa saveznicima pokreta Dveri i sličnih fašističkih organizacija, kao što nismo u noći ponovljenih izbora slavili ulazak Dveri i DSS u Skupštinu, u prostorijama Koštuničine stranke“.

Podsetimo, naš list je u izdanju za utorak objavio tekst sa informacijama o tome da će se predstavnici opozicionih stranaka i pokreta sastati se u petak, 4. novembra, u prostorijama Pokreta za preokret u Beogradu, kako bi razgovarali o stvaranju uslova za poštene izbore. Međutim, kako je Danas saznao, na taj sastanak nisu pozvani predstavnici Liberalno-demokratske partije, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Srpske radikalne stranke, kao ni Demokratske stranke Srbije, jer su, prema tvrdnjama naših izvora iz opozicionog bloka i inicijatora sastanka, oni „lažna opozicija“. Umesto predstavnika DSS, pozvana je samo Sanda Rašković Ivić, dojučerašnja predsednica te stranke.

Poruka

„Poruka za one koji stoje iza Veselinovića, pošto se on nije sam odlučio na ovu drskost i nije usamljen u svom nastupu, ista je kao i ona koju smo danas uputili Ivici Dačiću i vladajućoj koaliciji i glasi: LDP ne dozvoljava nesposobnoj vlasti i nesposobnoj opoziciji da više troši vreme građana i da svojim nastupima truje i deli ovo društvo zbog svojih ličnih obračuna i glupih rasprava“, navodi LDP u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari