Veselinović: Vlast slabi beogradsko GSP da bi linije mogle da budu privatizovane 1Ilustracija Foto: Shutterstock/lunopark

Šef odborničke grupe „Moramo – Za dobar grad“ u Skupštini Beograda Dobrica Veselinović ocenio je danas da vlast više od deset godina ne želi da reši problem javnog prevoza u glavnom gradu, jer prema njegovim rečima „žele da privatizuju“ određene linije.

„Namerno se Gradsko saobraćano preduzeće (GSP) slabi da bi onda određene linije mogle da budu privatizovane i date u ruke privatnicima. Sad smo imali odluku na ovoj gradskoj skupštini (u utorak) koja kaže da da GSP ne može da opslužuje linije 600 i da se zato ide u javno-privatno partnerstvo“, rekao je Veselinović za N1.

Naveo je da je isto urađeno i sa linijama 500, a ranije i s drugim.

Veselinović je kazao da 48 odsto građana Beograda svakodnevno koristi javni prevoz i ocenio da bi javni prevoz tebalo da bude potpomognut jer javni prevoz poboljšava kvalitet života u svakom gradu.

„Boljom uslugom, boljim organizovanjem i boljim menadžmentom, ulaganjem u GSP i negovom optimizaciom – može biti bolji“, kazao je Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari