Veselji: SAD nisu pomenule temu razmene teritorija između Srbije i Kosova

Ostavite komentar


  1. Zato sto do „Razmene“ nece doci vec ce se samo teritorija severno od reke Ibar vratiti u Srbiji gde je do 1957.god. bila. Taj deo Srbije nije nikada bio niti Turski, niti Albanski niti Italijanski.

  2. Do „razmene“ neće doći pošto taj pojam podrazumeva :“ja tebi nešto,ti meni nešto!“ Znači,hoćete sever Kosova,šta nudite zauzvrat? Preševsku dolinu? Malo je komplikovanije nego što misli onaj Mijo iz Vurune! A o „povratku“ severa Kosova u Srbiju može samo da sanja. Čudi me da taj veliki srpski patriota ne pominje Srbe južno od Ibra i njihovu perspektivu?

    1. Da. Ali realnost je da u svoj Metohiji nema ni 2-2.500 Srba zajedno sa monahinjama i monasima. Na Kosovskom delu ima oko 60-70.000 Stba, uglavnom u opstinama u kojim Srbi imaju apsolutnu vlast.
      ZSO + za tih sest opstina i direktna veza i putni koridori sa Srbijom, kao i eksterotijalnost SPC i njenih metoha po Vatikanskom principu bi u potpunosti zastitili Stbe u metosima manastira pecke patrijarsije, Visokih Decana, Bogorodica Ljeviska, Velike Hoce i Gracanice. Imali bi Jezero Gazivode i njime bi mogli prakticno da kontrolisemo odnos albanske ogromne vecine nad srpskom manjinom.
      Moramo da priznamo da smo vodili rat i da smo taj rat predajom u Kumanovu izgubili.
      Iz kumanovske kapitulacije se radila R. Kosovo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.