Vesić: Da se reši pitanje Kosova

Ostavite komentar


  1. ‘da se izbori s tim’, … ‘da se pitanje reši’ … Jedino sa cim se vi i vas Vucic ‘borite’ je kako da izbrisete Kosovo iz srpskog Ustava i otvorite Taciju Ambasadu u Beogradu, … a jedino pitanje koje vi ‘resavate’ je kako da ubedite srpski narod da na to zatvori oci!!!

  2. Kako god izgledalo, sada je najbolji trenutak da se višedecenijski problem koji imamo sa albancima, tačnije sa idejom velike Albanije reši, a po meni je za to najbolje razgraničenje. Ukoliko ovaj problem ne rešimo sada na ovaj način, bojim se da će do prpmene granica opet doći, budući da Albanci ne samo da naseljavaju pogranične delove već kupuju nekretnine i zemlju u centralnoj Srbiji, podatak koji sam pročitao u novinama je da je npr po informaciji agenta za nekretnine u Smederevu 7 od 10 prodatih nekretnina prodato građanima Kosova. Vreme je da se svi ujedinimo oko ovog problema, i da ga ne prenosimo na naredne generacije već da ga rešimo na najbolji mogući, u ovoj situaciji, način. Nije sada vreme za sticanje jeftinih poitičkih poena, doduše negativnih, od strane opozicije. Nadam se da će se i Albanska strana urazumiti i da shvate sa ne mogu da dobiju sve, da rešimo ovo između sebe bez mešanja svetskih sila, koje nikada nije donelo ništa dobro.

    1. @Šta znači „razgraničenje“,objasni nam,škole ti ! Pa to ne znaju ni AV,Brnabić,Dačić,Julin…?! Samo da znaš,ta Albanska strana startuje sa pozicije pobednika u ratu i ima pouzdane evropske saveznike. A Srbija : rusiju koja je daleko i sa svojim problemima, i Kinu koju ovo zanima 1%.

      1. „Razgarnicenje“ je drugi naziv za priznanje Kosova i stvaranje Velike Albanije, za prijem Kosova u UN, za otvaranje ambasade Kosova u BG, za dolazak njihovih sportista u ostatak Srbije sa njihovom zastavom i himanom, da Srbi juzno od Ibra i oni iz Preseva, Bujanovcai Medvedje vise ne zive u Srbiji nego u velikoj Albaniji…. i jos mnogo toga. E sad se vlast setila da umesto svega toga sto zvuci porazavujuce upotrebi termin „razgranicenje“. Lepse zvuci ako nista drugo.

    2. A kad se razgranicis Albanci nece vise kupovati nekretnine po Srbiji vec ce ih prodavati. Pa sta ako kupuju nekretnine? Ako Srbi kupe nekretnine u Americi napravice na tlu Amerike Srbiju? Malo morgen, sto rece neki od srpskih predsednika.

  3. -Ti bre Vesicu resavas sve od poslovnog prostora u Beogradu, rasprodaje vojne imovine preko gradejevinskih dozvola za bolnice do Kosova. Kad sve lepo resavas da li si RESIO sta ces i gde ces posle svih ovih“ rusevina“ i pljacke.

  4. Naravno da ćemo stati uz svoj narod. Ovo je najteži ispit za Srbiju a još teži za predsednika. Na stranu što trpi osude, toga će uvek biti, bitno je da uspe da se izbori za kompromisno rešenje da ne bi došlo do bilo kakvih napada od strane albanaca.

  5. Svima je jasno da prosperitet i dalji napredak Srbije zavisi od rešenja problema KiM. Moj lični stav je da je razgraničenje najbolje rešenje, obzirom na celokupnu situaciju. Ako neko ima drugo, konstruktivno rešenje nek ga ponudi.

  6. „Osim toga glupak je, za razliku od zlikovca, u potpunosti zadovoljan samim sobom: da, on je čak i opasan zato što se lako razdraži i prelazi u napad. Stoga moramo biti obazriviji sa glupakom nego sa zlim čovekom. Nikada više ne treba da pokušavamo da glupaka ubedimo argumentima, to je besmisleno i opasno…“ O GLUPOSTI (Ditrih Bonhefer)

  7. Kosovski cvor se moze resiti samo kompromisom izmedju Beograda i Pristine, nikako drugacije. Do resenja se moze doci samo po principu: nema pobednika, nema porazenih. Nisam za to da celo Kosovo pripadne Albancima, ali nisam ni za to da dva miliona Albanaca udje u sastav Srbije. Zamislite dva miliona Albanaca u sistemu Srbije!??! Realno pricam.

    1. @BBrdo***Princip ti u startu nije logičan pošto Srbija nije bila u pat-poziciji i potpisala je Kumanovski sporazum,tj.kapitulaciju,ali da bi joj sačuvali obraz NATO je pristao na se to nazove „sporazum“. Dalje,vi bi želeli Kosovo u okviru Srbije ali bez Albanaca ? Šta bi vi sa njima,a da nisu u ustavno pravnom poretku Srbije? Opet neki pokušaj proterivanja ? Ako želite Kosovo morate prihvatiti i njegovo stanovništvo,a teoretski, to bi značio i veliki broj albanskih poslanika u srpskoj Skupštini,kao i mogućnost da Albanac bude Predsednik ili premijer Srbije,kako to srpski Ustav omogućuje.E,pa,ne može i jare i pare!

  8. Kosovo je srce,nemamo ga vucicu,damo li ga,onda će otići jedan po jedan deo srbije,i dobio beogradski pašaluk,ljudi koji se razumeju oko kosova treba debatu na tv i narodu objasniti tačno,a ne vučić neznalica koji krši ustav po svim pitanjima.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.