Vesić: Ministarka Vukićević je naša heroina 1foto (BETAPHOTO/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/PREDRAG MITIĆ)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić ugostio je danas potpredsednika Vlade Crne Gore Miluna Zogovića i ministarku saobraćaja Crne Gore Maju Vukićević, kojoj je zahvalio na tome što je u Savetu Evrope glasala protiv članstva Kosova u toj organizaciji.

„Ona je za nas heroina i uvek će to biti. Na tome smo joj posebno zahvalni i važno mi je da zna da mi taj njen čin pamtimo i nikada ga nećemo zaboraviti, jer Srbija pamti one koji se bore i učine nešto za nas“, rekao je Vesić.

Vesić i Vukićević su danas u Beogradu potpisali Zajedničko pismo Evropskoj komisiji o pruzi Beograd – Bar, kojim dve zemlje od EU traže finansijsku podršku za rekonstrukciju tog železničkog putnog pravca.

Dodao je da je Srbija već obnovila deo pruge, do Valjeva, te da preostaje da se rekonstruiše 210 kilometara do Vrbnice, u Srbiji.

Crnogorska ministarka je izrazila zadovoljstvo zbog posete Beogradu, prvoj službenoj poseti nakon rekonstrukcije Vlade Crne Gore.

Potpredsednik crnogorske vlade Milun Zogović zahvalio je na bratskom dočeku u Beogradu i istakao da takvi i treba da budu odnosi dve države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari