Vesić se pohvalio nazivima ulica po partizanskim herojima 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Goran Vesić, član rukovodstva SNS i ministar infrastrukture, pohvalio se na društvenim mrežama, da su pre deset godina, dok je bio gradonačelnik Beograda Siniša Mali, dvojica partizanskih heroja dobili nazive ulica po svom imenu.

Goran Vesić je uz objavu na mreži Iks postavio i fotografije sa otvaranja tabili na kojima pišu imena partizana iz Drugog svetskog rada Peke Dapčevića i Koče Popovića, a na jednoj se zajedno sa njim, vidi i Aleksandar Vulin, potpredsednik Vlade i lider Partije socijalista.

„Pre tačno deset godina u Beogradu oslobodioci Beograda narodni heroji Peko Dapčević i Koča Popović dobili su ulice. Time je, kako je rekao tadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali, “ispravljena istorijska nepravda i sačuvano sećanje na sve one borce koji su dali živote oslobađajući Beograd”. Beograd pamti…“, napisao je Vesić u objavi.

Ova objava dolazi u jeku javne rasprave koju je pokrenuo aktuelni gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ističući nameru da grob Josipa Broza Tita, komandanta partizanske vojske i bivšeg doživotnog predsednika Jugoslavije, bude izmešten iz Kuće cveća, kao i da budu izmešteni grobovi četvorice partizana sa Kalemegradana.

Šapić je takođe najavio i podizanje spomenika četničkom komandantu Draži Mihailoviću na Terazijama.

Između Vesića koji je bio dugo zamenik gradonačelnika Beograda, i Šapića postoji otvoreno rivalstvo i sukob.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari