Vesić sa Čen Bo o zajedničkim projektima Srbije i Kine 1Foto: BETAPHOTO/Ministarstvo gradjevinarstva, saobracaja i infrastrukture/PREDRAG MITIC

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Goran Vesić, razgovarao je danas sa ambasadorkom Kine Čen Bo o projektima dve zemlje, saopštila je Vlada Srbije.

Čen Bo je čestitala ministru Vesiću povodom nedavnog stupanja na dužnost i izrazila nadu da će se uspešna saradnja nastaviti kao što su sarađivali dok je Vesić obavljao javne funkcije u gradskoj vlasti Beograda.

U saopštenju se navodi da dve zemlje povezuju izuzetno važni projekti od strateškog značaja i u interesu ekonomskog prosperiteta.

Vesić je istakao da su predsednici Srbije i Kine, Aleksandar Vučić i Si Đinping, „garancija da će se čelično srpsko-kinesko prijateljstvo produbljivati i razvijati na zadovoljstvo i sreću naših naroda“.

Srbija, po rečima Vesića, ima dobru saradnju sa svim kineskim kompanijama koje rade na domaćim projektima. On je rekao da je njegov zadatak da njegovo ministarstvo nastavi da vodi uspešne projekte koji su u toku.

Na osnovu Sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukture, Kina, kako je navedeno, uspešno realizuje mnoge projekte u Srbiji, kao što je izgradnja drumske, železničke i komunalne infrastrukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari