Peđa Mitrović (SSP): Sukob Vesića i Šapića parališe Beograd 1foto: R.Z./ATAImages

Narodni poslanik i generalni sekretar Stranke slobode i pravde Peđa Mitrović izjavio je danas da će se ta partija protiv iskopavanja litijuma boriti institucionalno u Skupštini Srbije, a da su spremni da razgovaraju i o vaninstitucionalnim nenasilnim oblicima otpora, ukoliko do takvih razgovora dođe među opozicionim strankama i pokretima.

„SNS može da se zalaže za šta god želi, ali podršku za svoje ideje mora da dobije na izborima od građana Srbije, a oni je za litijum nemaju. Pošto su dobro znali da bi ih birači kaznili samo na pomen litijuma, oni su odlučili da svoje namere po tom pitanju na decembarskim izborima biračima prećute“, rekao je Mitrović za današnje izdanje lista Nova.

Komentarišući nedavno usvojen budžet Grada Beograda, Mitrović je rekao da je Srpska napredna stranka (SNS) dovela glavni grad pred kolaps, i naglasio da je nedopustivo da sukob gradonačelnika Aleksandra Šapića i ministra saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Gorana Vesića već dve godine parališe funkcionisanje Beograda.

„Pošto su pare Beograđana potrošili na koruptivne nabavke i besmislene projekte, oni su sada za najmanje 16 milijardi dinara morali da srežu izdatke za prosvetu, zaštitu životne sredine, razvoj infrastrukture. Srezali su izdatke za izgradnju novih vrtića sa 1,3 milijarde dinara na 231 milion, završetak Bulevara patrijarha Pavla su zbog rezanja troškova pomerili sada na 2026. godinu, srezali su rashode za izgradnju socijalnih stanova za skoro dve milijarde dinara u naredne dve godine, izdaci za izgradnju kanalizacije su srezani sa 1,7 mlrd na 166 miliona“, rekao je Mitrović.

Ocenio je da je u Beogradu sve što se razvoja tiče podređeno Beogradu na vodi i međunarodnoj izložbi „EXPO 2027“.

„Ništa što SNS u Beogradu radi nije rezultat ozbiljnog, strateškog promišljanja o dugoročnom razvoju Beograda. Za njih, glavni grad je Eldorado za brzo isisavanje novca. Taj odnos prema Beogradu se pretočio i u ovaj budžet, koji je toliko loš, da će se njegov rebalans desiti već za dva meseca“, rekao je Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari