Vesna Pešić "izazavala" Pavla Grbovića da se izjasni da je za nezavisno Kosovo 1foto FoNet Zoran Mrđa

Lider PSG, članice koalicije „Ujedinjeni“ Pavle Grbović komentarisao je intervju amabasadora Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenka, nakon čega ga je „izazavala“ sociloškinja Vesna Pešić da se izjasni „da je za nezavisno Kosovo“.

Grbović je na Tviteru napisao:“Bajka u koju veruju samo Bocan-Harčenko, knez Srđan Babović i nekoliko nacionalističkih stranaka u Srbiji“.

I dodao link na Tviter Nove srpske političek misli koja je prenela Harčenkov intervju pod naslovom: Aleksandar Bocan-Harčenko: Kosovsko pitanje biće rešeno u drugim geopolitičkim uslovima koji će nastati nakon okončanja sukoba zajedničkog Zapada i Rusije.

Na to se nadovezala Pešić u komentarima i Grbovića upitala zašto ne izađe i kaže da je za nezavisno Kosova i za dogovor koji se predlaže.

„Ali Grboviću što ti i tvoja stranka i Đilas ne izađete i kažete da ste za nezavisno Kosovo i za dogovor koji se predlaže i da čekate samo Kurtija“, napisala je Pešić.

Grbović zasad njoj nije odgovorio, ali je nedavno gostujući u Dnevniku TV Nova rekao da „apsolutno podržava način rešavanja kosovskog pitanja kroz postizanje sporazuma“.

„Podržavam kontekst u kom se do tog rešenja dolazi, a to je sardanja sa našim strateškim partnerima iz EU i SAD. Kad je reč o samom sporazumu za sada mogu da kažem podržavam taj dokument u načelu, ali da bih mogao da ga podržim u potpunosti i u pojedinostima zaista moram da vidim sadržinu jer ipak smo ozbiljni ljudi i ne možemo olako davati blanko poverene bilo kome i bilo čemu”, rekao je između ostalog Grbović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari