Vida Ognjenović: Cilj nam je smirivanje situacije u DS

Jedna od osnivača DS govori za Danas

Ostavite komentar


  1. Sve partije i pokreti u Srbiji su osnovane ispod šinjela KOS-a. To je bila velika prevara koja traje i dan danas. Zato ova zemlja ne može da izdaje iz kandži skojevaca i da se demokratizuje.
    Voleo bih da misaoni ljudi, koji žive na budžetskim jaslama, ustanu iz fotelja, odmaknu pune tanjire i progovore o ovoj prevari. To, šta bih ja voleo, isti kažu da okačim mačku o rep. Sladak je život na otimačini, kradju, privilegijama, korupciji, bezzakonju…….

    1. Lupetanju nikad kraja. Pomešao si babe i žabe, ne znaš ni šta je KOS, ni SKOJ a da bi voleo u fotelju vidi se.

    2. Podrška Vidi – divna žena bez političke ostrašćenosti, bez afera, bez milona na računu i u nekretninama – neko ko zaista može privući ogroman broj glasova i sve ovo važi i za Lečića. Puna podrška! Treba nam neko pout ovo dvoje političara znači čist bez putera na glavi i ko nema negativan rejting poput ovih nesretnih tajkuna koji trenutno uzurpiraju mesto nazovi lidera nazovi opozicije

      1. Ovo nije prvi put da uništavanja DS, Međutim za razliku od pređašnjih pokušaja ovaj je direktno finansiran od strane vlasti. Komentari botova to potvrđuju. Šteta jer su mogli bar minimum dostojanstva da sačuvaju.

  2. „…ali njihova je vlast. Mogu da rade šta hoće….“
    Meni izgleda da je G-dja Ognjenović ovim ustvari priznala ko je legalno rukovodstvo („vlast“, kako kaže) u DS.

  3. DS je prošlost, ne mogu nabrojati ni deset poznatih članova strane. Žalosno, ali realno. Samo kritična masa, neću reći nezadovoljnih gradjana, može biti relevantan subjekt u smeni vlasti, koja će sve više i više tonuti u korupciju i osiromašenju ovog bolesnog življa. Izbori, šetnje i ostale sezonske gluposti zaboravimo. Vreme je za budjenje, zvoni, ali nije odzvonilo.

    1. A da ode u penziju, kao covek? Da se posveti onom: domacice manje zbori, da ti rucak ne zagori. Da se mane politike i DS, pa i vucica, na kraju u lutovca…Red bi bio, i vreme…

  4. Stvari su jasne, ovi ljudi na celu sa Lecicem su falsifikatori i ne znam zašto tu cinjenicu ne isticete u svakom članku. Jedno je nezavisno novinarstvo a jedno je kad zmurite na činjenice…

  5. Smirili ste je da smirenija biti ne može. DS polako, ali sigurno nestaje. A gospođa Ognjenović ima iskustvo u cepanju DS. Svojevremeno je bila istaknuti funkcioner Demokratskog centra koji je osnocao Mićunović po izbacivanju iz DS.

  6. Jos malo svakodnevne propagande o Vucicevim DS otpadnicima. Od programa nista, o problemima u drustvu nista, o Vucicu uskoro sve najbolje, nesto kao Comicka.

  7. Toliko ste se iskompromitovali u javnosti, sa toliko egoizma, borbe za mrvu vlasti, puno malih vučića, da vam nikakva smirivanja, pomirenja i ujedinjenja ne vrede. Samo nova lica i nove političke opcije, bez reciklaže starih ideja i propalih stranaka.

  8. Kakav odvratan skup oko Lecica.Sad kad se Tadic pridruzi bice kompletni.Svi oni koje narod prosto mrzi ,na jednom mestu.Posteno.

  9. Vida je osoba sa nesumljivim kvalitetima i (nadam se) dobrim namerama. Ali se sećam one stare: ‘put u pakao popločan je dobrim namerama’, te se pitam kako misli da pomogne da se nešto uradi ako ‘nema vremena’ da se lično angažuje, istovremeno podržavajući Lečića koji (kao i mnogi u DS-u) sa puterom na glavi traži Tadićevu (?) podršku. Sama ideja da se nešto uradi kršeći stranački ‘protokol’ je nespojiva sa željom da se država uredi zakonima koji će se poštovati, bezuslovno. Borba za funkcije nije borba za boljitak (ičega i ikoga) već utapanje u sivilo i kal raspadnute Srbije. Da stvarno žele promene onda se podrazumeva rad u okvirima stranke (i simpatizera), obilaskom ‘terena’, razgovori sa ljudima, pokazivanje kako ličnim primerom … Ovo što gledamo je samo borba za vlast i privilegije i rušenje svake nade prosečnog građanina propale Srbije koji je ikada imao ikakvu nadu pogledajući ka DS-u.

  10. Čitam komentare i svaki drugi je u stilu ugasila se DS. Pitam se samo čemu tolika zluradost. Život će pokazati da oni koji posrću i opstaju imaju karakter, to ih na neki način očvrsne. Verujem u DS

  11. Konačno na političkoj sceni Srbije ideološko razdvajanje, ne samo u DS. Da se zna ko je levo, ko centar ko desno. Da izađu na čistac politički profiteri – kao što su i Paunović, Zelenović, Jovanović, Đilas…… – koji nemaju svoje političko JA, već gledaju istraživanja i varaju glasače pa su povremeno, zavisno kako procene da će glasači za njih glasati -levo i desno ili centar.

  12. Da ste hteli smirivanje situacije, sačekali bi ste redovne izbore u stranci. Ovako ste uradili suprotno, uprkos lakoj retorici, napravili ste ogromnu štetu samo u interesu vladajuće stranke i manjine u DSu.

    1. Na redovnim izborima bi sigurno izgubili, to se već dogodilo. Koliko ih je bilo za Lečića?
      Možda je ovo Tadićevo maslo – osnovao stranku a stalno priželjkuje DS.

  13. … profesor, književnik, reditelj, Gospođa Vida Ognjenović je Institucija sama za sebe, ali u ovoj zemlji je to mana pa smeta prostom narodu što se vidi iz komentara.

  14. Sve, sve, radite bukvalno sve, samo nemojte tu hodajuću katastrofu od bivšeg predsednika opet angažovati u bilo kom obliku. Svako bavljenje politikom zahteva čast, pamet i poštenje. Ovaj ima samo jedno – pamet. Ja bih ga se bojao da sam na vašem mestu. Možda ovako, sa Lečićem na čelu, reorganizovani, pročišćeni i preporođeni i imamo šanse da privučemo mlade i hrabre ljude da se za svoju domovinu bore srcem i mudrošću, pravdom i poštenjem, ali ovakvi groteskni likovi, umišljeni genijalci i beogradke nakaze (još samo Krstić i Tadićevi drugari iz kruga 2 da se vrate), će sve dezavuisati i upoganiti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.