Vida Ognjenović: Opozicioni front ima velike šanse 1

Opozicioni front na ovim izborima ima velike šanse.

Ovo je važan trenutak jer iz dana u dan raste broj onih koji smatraju da je vreme da Beograd pokaže svoje liberalno, velegradsko i evropsko lice. To vidim jer svaki dan srećem ljude na ulici koji govore da opozicija ima šanse, kaže za Danas književnica i rediteljka Vida Ognjenović, koja je i članica Demokratske stranke.

Na pitanje kako vidi to što se opozicija ipak nije ujedinila već razjedinjeno ide na ove izbore, ona kaže da ne smatra da se opozicija podelila.

– Oni su i dalje na istoj političkoj talasnoj liniji. To je najvažnije. I ko god da pobedi, pobedio je neko moj – navodi ona.

Upitana kakav rezultat očekuje za DS, čiji je kandidat Dragan Šutanovac na listi „Oslobodimo Beograd“, ona kaže da ne može pojedinačno da govori, ali da ima utisak da je nikad bolji trenutak za dobar rezultat opozicije.

Ona ne deli stav Šutanovca da su bivši predsednici demokrata Bojan Pajtić i Dragan Đilas devastirali DS. Na pitanje kako vidi raspravu koju je pokrenula Šutanovčeva izjava Danasu da su predsednici DS posle 2012. devastirali stranku, ona kaže da je Šutanovac govorio da je to izvučeno iz konteksta i tempirano da se napravi svađa.

– Ne delim njegovo mišljenje. Nadam se da je govorio samo u svoje ime – zaključila je Ognjenović.

Vida Ognjenović je u januaru 2015. izabrana za predsednicu Etičkog odbora demokrata, a bila je i članica Političkog saveta ove partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari