(VIDEO) Prvo obraćanje šefa odborničke grupe Kreni promeni u Zemunu: Nada u saradnju sa većinom 1Printskrin

Pažnju političke javnosti danas je privuklo ponašanje odbornika Kreni promeni na konstitutivnoj sednici opštine Zemun, a Danas je došao do snimka prvog obraćanja šefa ove odborničke grupe Milana Ljutovca, u kome on najavljuje nove principe delovanja i saradanju sa vladajućom većinom.

„Odbornik sam u dva saziva gradske skupštine imam iskustva u odborničkom radu, predstavnik se grupe građana, ali biću predsednik odborničke grupe Kreni promeni Zemun gde ćemo zajedno pokušati da sredimo Zemun i da dovedemo u red“, čuje se Ljutovac na snimku, koji je očigledno napravljen iz klupa odbornika koji su ga slušali.

Dalje izlaganje Milana Ljutovca, prema snimku, glasi:

„Znam da niste imali odborničku grupu koja je bila opoziciona, znam da niste imali ljude koji bi se bavili opozicionim delovanjem, kako u Zemunu, tako u Batajnici, ja sam iz Batajnice, ali imaćete prilike da čujete najkonstruktivniji i najdobronamerniji način skretanje pažnje na probleme, koje imaju građani Batajnice, Zemun polja, Ugrinovaca, Grmovca, Busija…

Drago mi je da ćemo biti u prilici da svi zajedno vratimo, čestitam Miroslavu Gajiću izbor u Gradsko veće, imao sam želju da kažem javno da je on jedan od kvalitetnih ljudi.

Ljudi koji su sposobni i dobro rade treba da pohvalimo i da zajedno stvaramo jedan bolji ambijent. Da takva politička praksa da se mrzimo i gledamo ispod oka, ne vodi nikako, moramo da dovedemo ovo društvo u balans, makar mi mladi. Miroslave, čestitam ti, znam da ćeš raditi najbolje….

Sledi čestitanje predsednici Skupštine, nadam se da će ona imati dovoljno obzira prema odbornicima opozicije, dosad nismo imali saradnju sa njom.

Nadam se da ćemo svi zajedno uspostaviti nove principe rada“.

Netačno je da je glasano za predsednicu opštine ili bilo koje političko lice Srpske napredne stranke danas na konstituvnoj sednici opštine Zemun, rečeno je u Kreni promeni Zemun za Danas.

– Glasano je za izbor sekretara Skupštine kao stručno lice koje se nalazi na toj funkciji 20 godina – precizirano je u odgovoru Danasu.

Podsetimo, prema nezvaničnim saznanjima Danasa, na današnjoj konstitutivnoj sednici opštine Zemun, odbornici Kreni promeni su glasali za izbor pojedinih članova opštinskog rukovodstva, kao i većina iz Srpske napredne stranke, s tim što je Milan Ljutovac bio i uzdržan.

Na izborima 2. juna, koaliciona lista SNS Zemun sutra osvojila je 35 odborničkih mesta, drugoplasirana opoziciona lista je Kreni promeni Save Manojlovića i Milana Ljutovca sa 14 odbornika, koalicija oko ZLF i NPS Biram Zemun ima pet, Ruska stranka ima jednog, lista Mi, glas iz Zemuna dva odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari