Vilijam Montgomeri: Zapad ne razume Srbiju

Ostavite komentar


  1. Istorija na ovim prostorima u zadnja dva veka i pre, se ne ponavlja ali sliči. Zapad dobro razumije Srbiju samo kada ostvaruje preko Srbije svoje interese. Ako tih interesa nema, onda pomoću Srpskih komšija pritiska na Srbiju uvodeći sankcije, bombarduje i vrši neviđene bezbrojne zločine nad njima do vađenja organa živim Srbima. I to pokrivaju jednom Srebrenicom?

  2. Obzirom da Srbijom i dalje vladaju “bašibozuk, bagra i brabonjci”, kako je zapisao legendarni Koča Popović u svom dnevniku pred kraj osamdesetih godina, a psihologija i psihijatrija kažu psihopatološki tipovi, jedini razlog zašto se odlaže priznanje nove albanske države “Kosova”, je psihopatalogija sadašnjeg okupatora i vladara Srbije – Egonarcizam. Dao bi im Kosmet ali se plaši od Srba. Jer egonarcizam tera pacijenta da uradi sve šta mu traže samo da ne bude ugrožen njegov život i vlast. Ubrzo će shvattli oni koji to ne e razumeju iz prve, sačekaće da vide šta će sve preduzeti i šta će sve da uradi Egonarcista za ne dozvoli da mu neko ugrozi vlast. A to znači da spreči pregovore ili kompromituje na bilo koji način opozione politčaiar. Za sada daje i najavljuje potkupjlivanje glasača sa nekom crkavicom mnogo većom od sendviča.Jedino ne shvata da mu je Basarin perlazk u njegove novine velika opasnost. Jer i Basarin ego zna da nađe svoje zadovoljenje, samo da ga Korona mimoiđe.
    Što se tiče Mr Montgomerija, vešto pominje separatističke pokrete u Španiji, koje američku Oiogarhiju ne bi brinu, več brine stalne namere za osamostaljenje najbogatije države u SAD i u svetu – Kaolfornije. Naročto su te namere uvećane za vreme Trampa, koji je naredio da se podigne zid na granici sa Meksikom, odakle u Kalifornjju pristiže jeftina radna snaga za mnogobronje uslužne delatnoti.

Ostavite komentar


Politika

Novi DSS: Vlada agituje za Rio Tinto 7

Novi DSS: Vlada agituje za Rio Tinto

Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) saopštila je danas da se kompletna izvršna vlast Srbije, kampanjom na društvenim mrežama "5 zelenih činjenica o projektu Jadar", uključila u direktnu agitaciju za ostvarivanje interesa jedne strane i privatne kompanije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.