Vilson centar: Konsolidacija suvereniteta Kosova rešava izvor napetosti na Balkanu

Ostavite komentar


  1. To je to.
    Neka sad Vucic, Dacic, Vulin I bratija; grobari devedesetih vide sta mogu…

  2. Veoma jeftin pamflet, valjda su dobro platili da se objavi jer drugog opravdanja za objavljivanje nema. Zanimljivo i kako se sadrzaj pamfleta 100% poklapa sa stavovima populiste i nacosa Kurtija te je pitanje da li je Kurti pripomogao „strucnjacima“ ili su „strucnjaci“ Vilson centra Kurtijevi sufleri. U svakom slucaju, Danas precesto daje prostor raznoraznim „strucnjacima“ koji propagiraju legalizaciju albanske naci tvorevine na Kosovu. Cemu i zasto?

  3. I da se tako prense izvor napetosti u samu Srbiju. Pa mi bi se poklali ovde da neko prizna Kosovo i uradi nesto sto nikad niko u svetu nije i nece uraditi. Da ti neko na sulu otme deo teritorije i da ti to riznas kao zavrsenu stvar. Nase je da cekamo zgodnu priliku i oslobodimo ono sto je nase.

  4. Spisak lepih zelja u ovo cak ni Kurti ne veruje. Mada jasno odakle toliki optimizam za njihov plan Vucic im je od 2012 dao toliko toga da misle ako ga dovoljno prtisnu mozda da I ostalo. Mada sva sreca ne pita se samo on

  5. Vilson-centri, razni tinktenkovi, ahtisarijanci-frustrirani sledbenici propale doktrine Bžežinskog, nacional-liberali, svi ovi i mnogi drugi iz petnih žila kevću i šište mantru „nezavisno *kosovo uslov stabilnosti na Balkanu“… Evo, već 22 godine lansiraju ista brabonjanja, i šta imamo: tzv. „kosovo“ danas je dalje od „državnosti“ nego u vreme dok je bilo u sastavu Jugoslavije a o političkoj stabilnosti na Balkanu nema ni govora još otkada su germani četvrti put počeli da sprovode projekat „Prodor na istok“, naravno opet preko srpskih zemalja. I opet će proći kao i prethodna 3 puta-podsetiti se na sudbinu suludih pokušaja: Maksimilijana Bavarskog-Eugena Savojskog, Kajzera Vilhelma Prvog i Adolfa Hitlera!

  6. Legalizacija albanske tvorevine na Kosovu bi dovela do jacanja napetosti i destabilizacije citavog regiona, jacanja nacionalizma i sovinizma kod svih, situacija u BiH bi eskalirala, doslo bi do ucena, tuzbi i blokada sa albanske strane, do pokusaja albanizacije srpske kulturne bastine na Kosovu, jos vecih pritisaka na podelu Makedonije, tek tada bi Kina i Rusija imale prolaz u regionu i samo bi se cekala promena snaga u svetu i prvom prilikom bi poceo novi rat. Veoma plitka i neodgovorna analiza tzv. strucnjaka iz Vilson centra, koja nema apsolutno nikakvu vrednost. Americka intervenicionisticka politika koju veoma cesto formiraju ovakve lobisticke i interesne organizacije je dozivela debakl, ne postoji ni jedna americka intervencija koja se dobro zavrsila i da nije napravljen jos veci problem nego ranije. Zadnji takav slucaj je povlacenje iz Avganistana koje je u toku. Dve decenije su Amerikanci i NATO bili u Avganistanu a da nista nisu napravili. Nista pametnije nije ni ovo sto Amerikanci rade na Kosovu.

  7. Ta tvorevina na Kosovu je izdrzavani i vrlo zavisni protektorat koji je nesposoban za bilo kakav suverenitet i to je jasno svakome sa vise od dva grama mozga. Ako „strucnjaci“ iz Vilson centra toliko ne kapiraju… Njihove preporuke i analize iz ovog teksta spadaju u kategoriju preporuka „medicinskih strucnjaka“ koji rak „lece“ ispijanjem petroleja.

  8. Lepa propaganda. Ali ta vremena su prosla. Bengterova komisija je utvrdila da su republicke granice SFRJ konacne. Ako se to prekrsi. Onda nastaje konfuzija. Ako bi KiM dobilo suverinitet, sta onda sprecava Republiku Srsku i isticnu Hercegovinu(zapadno delovi CG) da prisejedine sa Srbijom?

  9. „Sila otme sela i gradove, kamol’ meni konja otet neće…“ Pročitati pesmu do kraja

  10. Kada se pogleda ko je pisao analizu sve je jasno. Albanac profesor iz Pristine, zatim Englez Koji pise za Kosovski portal 2.0 I dvoje Americkih profesora od kojih je jedan sa Univirziteta Hopkins. Gde D. Server I jos poznatih Albanskih lobistia. Sto objasnjava ovakvu nerealnu analizu Koja nema veze ni uposriste sa stvarsnoscu

  11. Komedija od spinovanja… Autori ovog teksta su Ana Di Lelio, potplacena pro-albanska lobistkinja koja je napisala cak i knjigu u kojoj se promovise albanska naci tvorevina na Kosovu, asisitira joj Albanac Hajrulahu, tu je i izvesni Drilon Gasi kao organizator ove akcije, isto albanski nacionalista i lobista … KOMEDIJA. Kada Filip Moris narucuje „istrazivanje“ o tome kako je pusenje Marlboroa odlicno za zdravlje, manje je providno.

  12. vidim da su istim pristupom osiguravanja suvereniteta na okupiranim teritorijama od stane Izraela trajno resili sukobe i napetosti na bliskom istoku.

  13. O „ozbiljnosti“ ovog teksta dosta govori i to da je autorka Ana di Ljelo poznata po tome što je pre nekih 5 ili 6 godina u svojoj „knjizi“ `ladno pisala o „Milošu Kopiliću, albanskom junaku“… Trebalo bi ipak proveriti lik i delo, kredibilitet kao i necije motivacije pre nego sto se nesto objavi, zbog postovanja prema citaocima ako nista drugo. Ostale clanove tima koji stoje iza ovog teksta da ni ne spominjemo.

  14. Ako je neko zaboravio, Ana di Ljelo, koja potpisuje ovaj agit-prop tekst je ista ona koja je pre nekoliko godina napisala pro-albansku agit-prop „knjigu“ u kojoj stoji da je Milos Obilic „albanski junak Milos Kopilici“. Ozbiljno srozavanje za Vilson centar.

  15. Suvereno Kosovo znaci bure baruta na Balkanu. Srbi nikada nisu zeleli tudje teritorije, ali od svojih nikada ne odustaju. Svi na zapadu su svesni toga i zato podrgrevaju i odrzavaju neresen rezultat, da bi imali uticaj na obe strane.

  16. Konsolidacija suverenitet kosva dobice od srbije malo sutra jos se nije rodio srbin koji ce pristati i potpisati, silom napravljeno i oteto nece dugo ostati.

  17. Vilson centar neka pomete pred svojim pragom u Americi i neka prestane sa krsenjem prava crncima i Indijancima nad kojima su izvrsili genocid. Takodje neka Amerika i njeni evropski sateliti ne krse suverenitet drugih drzava. Ne treba zaboraviti bombardovanje i pljacku suverenih drzava: Iraka, Avganistana, Srbije, Libije, Sirije, sve pod krinkom lazne zapadne demokratije i prava coveka.

  18. Ovaj prizemni pamflet je bruka i za Vilson centar i za one koji prenose taj tekst.

  19. Albanski lobisti i placenici, albanski sovinisti i pojedine interesne grupe rade svoj posao, sklepali su ovaj tragi-komicni tekst i sve je to u redu. Problem su oni koji su u poziciji da o necemu odlucuju a koji mogu ozbiljno da shvate ovaj miki-maus sastav i da gurnu ovaj prostor u jos vece probleme. Na zalost postoji i ta mogucnost.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.