Viola fon Kramon u ponedeljak u Beogradu, sastaje se sa Vučićem 1Foto: Beta/European Parliament/Eric VIDAL/DS (arhivska)

Kako European Western Balkans saznaje, poslanica u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon posetiće Beograd u ponedeljak, 30. maja, i tom prilikom će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Prema saznanjima portala European Western Balkans, neke od tema razgovora biće proces evropskih integracija Srbije, usaglašavanje Srbije sa restrikitvnim merama prema Rusiji, energetika pitanja i proces normalizacije odnosa Srbije i Kosova.

Fon Kramon, koja je poslanica Evropskih zelenih, izvestilac je Evropskog parlamenta za Kosovo, a takođe je izvestilac iz senke ovo grupe za Srbiju. Ona je poslednji put posetila Beograd u oktobru prošle godine, kada je učestvovala na Beogradskom bezbednosnom forumu.

Ona je takođe članica Delegacije Evropskog parlamenta za Odbor za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija.

Ovo će biti prvi zvanični sastanak između predsednika Vučića i Fon Kramon. Evropska poslanica je često bila kritična prema situaciju u Srbiji, posebno u oblastima demokratije i vladavine prava, a takođe je bila meta napada najviših državnih funkcionera i provladinih tabloida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari