Više od 1.000 građana potpisalo peticiju kojom se traži vraćanje spomenika srpskim vojnicima u Prištini

Ostavite komentar


  1. Ti strani ambasadori ne vode racuna o istini, vec samo o dnevnoj politici njihovih drzava

  2. Ako nije tako strasno sto su pomerali spomenik, zasto onda nisu njihov postavili malo sa strane a srpski ostavili gde je bio. Kolonijalne sile rade sta hoce!

  3. Kompromis: jedna grobnica i jedna spomen ploca za sve poginule vojnike Srpske, Francuske i Nemacke. Pomirenje je buducnost !

  4. Isto treba da se vrati spomenik albanskim borcima kojeg je srpska žandarmerija preko noći ukrala u Preševu i odela ga na nepoznat pravac!!

  5. Vidim da neko poredi ovaj slucaj sa nelegalno postavljenim spomenikom teroristickoj oslobodilackoj vojsci Preseva , Medvedje i Bujanovca. Sramotno. To nikada nije ni smelo da bude postavljeno a kamoli da se vrati.

  6. Za:Ndera
    14. novembra 2023. u 21.46
    Isto treba da se vrati spomenik albanskim borcima kojeg je srpska žandarmerija preko noći ukrala u Preševu i odela ga na nepoznat pravac!!
    To nisu bili borci nego teroristi…. Postoji mala razlika izmedju legalnih i ilegalnih oruzanih formacija.

  7. Stidim se sto sam potomak ucesnika balkanskih i prvog svetskog rata. Za koga su oni poginuli?

  8. Dokle vise te fasisticke metode velike evrope i terorista,koje su srbi oslobađali. Kud ide ovaj svet…

  9. Posto su ovo vrednosti EU, da mozda odmah „malo pomerimo“ spomenik neznanom junaku, kako bi stavili obelezje stradalim nemackim vojnicima u odbrani Srbine od Srba 1941-45.? Odmaho otvaramo novi klaster!

  10. Jos gore od toga sto su ucinili je kako su se pravdali pogresnim shvatanjem njihovog gesta i optuzujuci druge za politizaciju

  11. „Spomenik je premešten uz najveće poštovanje i nijedno telo vojnika nije premešteno“. saopštiše nam kreteni. I sad mi imamo muku da to razumemo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.