Viši sud u Čačku odbacio poslednju žalbu opozicije na rezultate lokalnih izbora 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIĆ)

Viši sud u Čačku odbacio je poslednju u nizu žalbi opozicije na izveštaj Gradske izborne komisije (GIK) o preliminarnim rezultatima lokalnih izbora 2. juna.U

U Srpskoj naprednoj stranci (SNS) rekli su agenciji Beta da to znači da su potvrđeni preliminarni rezultati GIK-a po kojima je koalicija okupljena oko SNS osvojila 40 odborničkih mandata, opozicija 34, a jedan Ruska stranka koja je najavila da će podržati aktuelnu vlast.

Skupština Čačka ima ukupno 75 odbornika.

Opozicione stranke u Čačku ne priznaju preliminarne rezultate GIK, i tvrde ;da su izbori „pokradeni“, da Ruska stranka nije prešla cenzus, da SNS ima manje od 50 odsto glasova i da su oni to utvrdili uvidom u birački materijal posle izbora, čemu su prisustvovali predstavnici Gradske uprave.

Opozicija je podnela oko 20 tužbi Višem sudu jer predstavnici Gradske uprave koji su zajedno s njima imali uvid u birački marterijal posle izbora, odbijaju da GIK dostave ;službene beleške o uočenim nepravilnostima.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović (SNS) je ranije rekao ;da će se „držati“ rezultata izbora po kojima je SNS pobedila i da će uskoro biti formirana lokalna Skupština u kojoj SNS ima većinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari