Visković: Sastav nove vlade EU će pažljivo da analizira

U svakom slučaju i bez obzira na sve što se sada dešava u Uniji, vlada će biti prosrpska, ni proevropska niti proruska, kažu za Danas izvori iz vrha vlasti
Hoće li nova vlada Srbije zadržati evropski kurs ili će se okrenuti Rusiji

Ostavite komentar


  1. "Sastav nove vlade biće pažljivo analiziran u EU …" Najbolje je za Srbiju da joj EU izabere Vladu. Šta ima tu Srbija da se meša?!

  2. Vi ste Viskovicu davno bivsi ambasador u BDR. Nesto vam nisam vuo glas dok ste bili u Brlinu. Ovde ne zatvarate usta u svojstvu Vucicevog klakera. Uzeleli ste se Nemacke, mozda? Onda morate to jace i cesce.

  3. "Najbolje je za Srbiju da joj EU izabere Vladu. Šta ima tu Srbija da se meša?!"
    To, na našu nesreću, nije moguće – Srbija svoju Skupštinu bira na slobodnim izborima (na kojima za razliku od recimo Ruske Federacije može svako da učestvuje samo ako prikupi dovoljno overenih potpisa), a Skupština bira Vladu.

    Ono što Vi ne razumete je to da je EU zainteresovana da vidi ko će da sedi u novoj srpskoj Vladi, jer će s tim ljudima da vodi pregovore o nastavku procesa priključenja (jer nas tamo u EU i žele i očekuju, za razliku od takozvane "Državne zajednice Rusije i Belorusije" koja nas nikada nije čak ni udostojila odgovora na zahtev za članstvom koji smo onomad podneli, još dok je Podlipaš hodao zemljom).

  4. Slažem se sa prethodnim komentatorom. Šta ima Srbija i građani da se pita ko će joj sastavljati vladu. Bolje da to EU sastavi, da nas ovaj Danas ne bi više zamajavao sa ovim pričama svake nedelje. Pravda za EU! Da EU dobije pravo da sastavlja Vladu Srbije. Ovo je čista diskriminacija.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.