Visković: Srbija je pre spremna za kompenzaciju teritorijom

*Ne može se očekivati da Srbija prizna Kosovo za tako kratko vreme, u naredne dve godine. Za tako nešto je neophodno mnogo više vremena, kako oni, koji to budu radili, ne budu kažnjeni za takav čin - ističe Ivo Visković
TRAGOM: Sagovornik Danasa o predlogu za rešavanje kosovske krize Dejvida Filipsa sa Kolumbija univerziteta - priznanje Kosova za članstvo u EU

Ostavite komentar


  1. U tu vodu,ma koliko bils vrela sa
    verom da se problem MORA resi
    mora se zagaziti.Cekanje bi Srbi
    ju odvelo u bedu i propast.Oni ko
    ji ponavljaju mantru o vecno srp
    skom Kosovu,ne zele dobro svoj
    oj deci i potomstvu.Oni koji su za
    opciju vracanja suvereniteta sil
    om teraju svoje potomstvo u sm
    rt.Oni koji bi hteli da Kosovo bu
    de sastavni deo Srbije,neka zami
    sle srpsku skupstinu sa 100 Alba
    naca i Albancem Premijerom.Za
    vecinu Srba,nezamislivo.I sta ost
    aje kao resenje.Sami izvedite za
    kljucak.Bez emocija,molim.Pose
    bno iskljucite radikalna resenja
    koja su donela bombardovanje.
    Rusku propagandu iskljucite kao
    nevalidnu jer je samo PROPAGAN
    DA.RAZUM SAMO RAZUM.

  2. Najvazniji srpski nacionalni interes vec dugo je priznanje kosovske nezavisnosti.A do toga ne dolazi jer to ne odgovara politickoj eliti iz devedesetih koja je sada na vlasti u Srbiji.
    Normalizaciji odnosa protivi se i Putin jer je nestabilnost ovog regiona njegov glavni adut(pored Ukrajine,)u obracunu sa zapadom.

  3. A zasto bi EU bila sargarepa za Srbe kad za Albance na Kosovu nije? Od njih niko ne trazi ustupke u zamenu za clanstvo niti se oni guraju da udju u EU! "Republjika Kosovo" ne moze ni u UN bez srpske overe pa ako se njima nikuda ne zuri zasto bi se zurilo nama.

  4. Tako isto su nam servirali da nema napretka dok ne završimo saradnju sa Hagom. Sad ćemo kao ući u EU, ako priznamo da je u redu što su nas bombardovali i oteli deo teritorije koju su naši preci krvlju platili i oslobađali nekoliko puta. Nema nama leba ako to budemo uradili, pamet u glavu i da se latimo ozbiljnog rada i da sami sredimo našu državu kako znamo.

  5. @Nikola Lugonja

    a samo ako treba prihvatiti americku propagandu koju pokusavaju da proture ovakvi "instituti" i "strucnjaci" ili nato jugend kroz komentare ili nvo talibani preko novinskih clanaka.

  6. Slicno ispiranje mozga je bilo prisutno i ranije: "samo uhapsite milosevica, mladica, karadzica… i svetla buducnost je tu". Sta bi se zaista desilo kada bi Srbija priznala velikoalbansku tvorevinu na Kosovu, kada bi dala legimitet nasilnickoj albanizaciji Kosova i kada bi ispunila sva americka naredjenja? Apsolutno nista! Ne bi bilo ni te svetle buducnosti, ni vecih plata, ni brzeg uclanjenja u EU, ni vecih stranih ulaganja nego bi stigla nova ucena u vezi npr. Republike Srpske . Setimo se samo sta je bilo kada je Tadic ispunio naredjenje da se EULEX pusti na Kosovo i da se problem Kosova izmesti iz UN-a? Neki ustupak od strane EU? Vece razumevanje za srpske interese? Ne, nego je EU dala na pravo Hrvatskoj da zaobilazeci sporazume uvozi cigarete u Srbiju cime su budzet Srbije i preduzeca u Srbiji bila ostecena za milione evra.

  7. @Nikola Lugonja

    A sta je tvoj "komentar" nego nabacana americka propaganda u vezi priznavanja Kosova koja se moze procitati na svim portalima svaki put kada je vest u vezi Kosova? Fali jos: 1. Srbi sa Kosova su prodali za milione svoje kuce i imanja i sada zive u vilama po Beogradu; 2. Kako su Srbi dobili Vojvodinu tako su izgubili Kosovo ; 3. Srbi su krsili prava i izvrsili zlocine i izgubili pravo na Kosovo.
    Nejasno je zasto mislis da je ta vasa propaganda po bilo cemu uverljivija ili bolja od ruske?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.