Vjosa Osmani najavljuje usklađivanje spoljne politike Kosova sa Albanijom 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednica zemlje Vjosa Osmani poručila je da je neophodno da Kosovo uskladi spoljnu politiku sa Albanijom posebno nakon što su odnosi sa albanskim premijerom Edijem Ramom krenuli da se popravljaju, prenosi Kosovo online.

Osmani je u intervjuu za portal Reporteri rekla da je, uprkos razlikama u nekim pitanjima, veoma važno da Albanci ujedine svoju spoljnu politiku.

„Da bismo unapredili naše prioritete, veoma je važno da Albanci u regionu ujedine spoljnu politiku. Albanija je naš glas tamo gde nemamo predstavnika, tako da uprkos razlikama koje smo imali u nekim pitanjima, moramo da nastavimo da koordiniramo svoje ciljeve“, rekla je Osmani.

Kako je dodala, Kosovo smatra albansku državu ne samo sestrinskom zemljom, već i moćnim strateškim saveznikom u suočavanju sa brojnim izazovima.

„Kosovo treba da ceni i jača svoje saveze više nego ikada. Saradnja i koordinacija sa onima koji su stali uz nas u najtežim trenucima naše istorije važna je u službi države. Naša zemlja ima čvrste temelje jer počiva na žrtvi našeg naroda, ali i na partnerskim odnosima koje smo izgradili. Zbog toga je saradnja sa Albanijom u jačanju države Kosovo od suštinskog značaja“, istakla je Osmani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari